[rstr_selector]

Radovi u tunelima Šarani i Veliki Kik

Stanje na putevima

Padavine su prestale, a mnogi će iskoristiti da najavljeno lepo vreme, vikenda provedu u prirodi zato se tokom dana očekuje pojačan saobraćaj na izlazima iz većih gradova, ali i na putevima koji vode ka vikend naseljima i izletištima. Zbog radova na pojedinim deonicama biće potrebno više vremena za prolazak istih pa ukoliko naiđete na zastoje i usporenu vožnju budite strpljivi i ne ulazite u rizična preticanja i obilaženja kolona.
U tunelu Šarani u smeru Beogradu danas će se izvoditi radovi na održavanju hidrantske mreže zbog kojih se saobraćaj odvija voznom trakom, dok je preticajna zatvorena za saobraćaj. U tunelu Veliki Kik u smeru ka Beogradu se izvode radovi na sistemu savremene saobraćajne opreme Za saobraćaj je zatvorena zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom trakom.
Na deonici petlja Takovo – petlja Ljig izvode radovi na košenju trave u razdelnom pojasu, radovi se izvode u pokretu od 7.00 do 15.00 časova, a za saobraćaj je zatvorena preticajna traka u oba smera.
Na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci-Bućin Grob vozila se naizmenično propuštaju zbog radova na sanaciji klizišta.
U toku su radovi na redovnom održavanju deonice Preljina – Mrčajevci pa se u zoni radova saobraćaj od 08.00 do 17.00 časova, odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radova ima i na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“ zbog kojih se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvija dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju. Saobraćaj je danas obustavljen na deonici Beranovac-Goč u mestu Jovac zbog asfaltiranja puta, a alternativni putni pravac je Vrnjačka Banja – Goč.
Na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok su za teretna motorna vozila zadržavanja promenljiva i često višesatna ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Elektrosnabdevanje

Na teritoriji Čačka zbog radova na dalekovodu i reviziji trafostanica od 9.00 do 12.00 sati bez električne energije biće potrošači u delu Trbušana, zaseok Vinogradi i oko škole, kao i u Prijevoru, Međuvršju i Vidovi.
U Dragačevu će od 08.00 do 14.00 časova, zbog zamene dalekovodnog stuba bez električne energije biti potrošači na području Turice, Tijanja, dela Zeoka i Blagojevića brda.
Zbog neophodnih radova na mreži niskog napona u Ivanjici od 08.00 do 17.00 časova bez električne energije biće potrošači iz Sađevca naselje iznad hladnjače“Stanić“.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda registrovan je kvar u Gornjoj Trepči kod pijace, u toku su radovi na popravci kvara i očekuje se da će biti završeni do 12.00 sati. Na području grada nema kvarova na vodovodnoj mreži, a uredno vodosnabdevanje beleži se i u Gornjem Milanovcu.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će danas biti povolјnije za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temepraturama, a tokom dana umerene aktivnosti. Moguća je glavobolјa kod osetlјivih osoba.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala u toku prethodna 24 sata 34 puta na terenu, a u ordinaciji su LEKARI pregledali 16 pacijenata. U hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu evidentirano je 16 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta.

Поделите вести