Претрага
[rstr_selector]

Radovi u ulici Cara Lazara

Vodosnabdevanje

voda servis malaZbog radova na priključku na vodovodnu i kanalizacionu mrežu u ulici Cara Lazara, danas će deo ulice od raskrsnice sa ulicom Miloša Obilića do kafane „Car Lazar“, odnosno do kružnog toka biti zatvoren za saobraćaj. Ovi radovi neće usloviti zatvaranje vode. U ostalim delovima grada snadbevanje vodom je redovno.
U Gornjem Milanovcu u toku dana neće biti prekida u isporuci vode s obzirom na to da nema planiranih radova, kao ni registrovanih kvarova.

Elektrosnabdevanje

eps malaNa elektroenergetskim mrežama u Čačku, Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema većih kvarova pa je snabdevanje strujom uredno.
Na području Dragačeva za sutra je planirano isključenje od 8.00 do14.00 na području sela Lučani u zaseocima Alempijevići i Milovanovići.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaNajviše posla u toku prtehodna 24 sata imali su lekari iz čačanske Hitne pomoći koji su intervenisali 75 puta. U ordinaciji su obavili 32 pregleda, a na terenu su intervenisali 43 puta. U Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu je evidentirano 30 ambulantnih pregleda i 16 kućnih poseta, a u Ivanjici su lekari imali 57 hitnih intervencija od kojih je 5 bilo na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Očekivane biometeorološke prilike danas mogu relativno nepovolјno uticati na osobe sa kardiovaskularnim obolјenjima, kao i na astmatičare. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražlјivosti i glavobolјe. Potreban je dodatan oprez u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste malaOvu nedelju koja je na izmaku počeli smo sa šest radosnih vesti iz porodilišta, a završićemo sa malo siromašnijim izveštajem s obzirom na to da u čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja, dok su u gornjomilanovačkom rođene dve bebe, dečak i devojčica. Ineče, od početka  ove nedelje u Čačku je rođeno 26 beba, od kojih 16 devojčica i 10 dečaka, a u Gornjem Milanovcu je rođeno 6 beba – 4 devojčice i 2  dečaka.

Saobraćajna policija

policija znacka malaPrema podacima saobraćajne policije u Čačku u toku jučerašnjeg dana u Moravičkom okrugu zabeležene su tri saobraćajne nezgode. U Parmencu se dogodila teška saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica zadobila teške telesne povrede. U Lučanima su evidentirane dve u kojima je jedna osoba prošla sa lakšim telesnim povredama, a u toku protekle noći dogodila se jedna na obilaznom putu kod Gornjeg Milanovca u kojoj pored pričinjene materijalne štete niko od putnika nije povređen.

radarska-kontrola malaDanas će biti pojačana kontrola brzine kretanja vozila, pa će radarske kontrole tokom celog dana biti na gradskim saobraćajnicama u Čačku, kao i na obilaznom putu oko Čačka i u Preljini.

Поделите вести