Raspisani konkursi u susret 54. „Disovom proleću“

Raspisani konkursi u susret 54. „Disovom proleću“

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” iz Čačka raspisala konkurse za nagradu „Mladi Dis“, esej o Disu, najbolje literarne radove i konkurs za najbolju fotografiju učenika osnovnih i srednjih škola iz Moravičkog okruga

0

Povodom 54. „Disovog proleća”, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” i Odbor „Disovog proleća” raspisali su konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku napisanu na srpskom jeziku, autora do 31 godine starosti. Autoru najboljeg rukopisa, po odluci tročlanog stručnog žirija, pripada plaketa „Mladi Dis” i pravo da mu Biblioteka objavi prvu pesničku knjigu u ediciji „Tokovi”.

Raspisn je i konkurs za esej o Vladislavu Petkoviću Disu i njegovom stvaralaštvu u kome mogu učestvovati mladi književni kritičari, studenti, postdiplomci i učenici. Konkursi su otvoreni do 13. aprila, a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 22. maja. Nagrade autoru najboljeg pesničkog rukopisa „Mladi Dis” i najboljim esejistima biće dodeljene 26. maja na završnoj svečanosti 54. „Disovog proleća”.

Pored toga, raspisan je i konkurs za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola iz Moravičkog okruga u dve kategorije – poezija ili kraći prozni sastav, a tema je slobodna. Rukopise u tri primerka treba dostaviti najkasnije do 13. aprila, a rezultati konkursa biće poznati do 20. maja. Tri najuspešnija rada iz svake oblasti, prema oceni stručnog žirija, biće nagrađena i objavljena u časopisu „Disovo proleće“.

Nagrade i za najbolje mlade fotografe

Za učenike osnovnih i srednjih škola, čačanska Biblioteka je raspisala i konkurs za najbolju digitalnu fotografiju koji je otvoren do 20. aprila. Žiri će nagraditi po tri najbolje fotografije u obe kategorije (osnovna i srednja škola), a biće izabran i veći broj kvalitetnih fotografija za zajedničku izložbu koja će biti održana krajem maja, kada će biti dodeljene i nagrade. Fotografije će biti sačuvane u digitalnoj arhivi Zavičajnog odeljenja.

POSTAVI ODGOVOR