Raspisani novi konkursi povodom 55. „Disovog proleća”

Raspisani novi konkursi povodom 55. „Disovog proleća”

Biblioteka „Vladislav Petković Dis” raspisala literarni konkurs i konkurs za digitalnu fotografiju za učenike osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga

0

Povodom 55. „Disovog proleća”, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” i Odbor Disovog proleća raspisali su Konkurs za najbolju digitalnu fotografiju učenika osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga na temu „Moj nastavnik“.

Stručni žiri će nagraditi po tri najbolje fotografije u  kategorijama učenika osnovnih i srednjih škola. Žiri će takođe izabrati veći broj kvalitetnih fotografija za zajedničku izložbu koja će biti održana krajem maja, a na kojoj će biti dodeljene nagrade.

Uslovi konkursa

Učenici pojedinačno mogu poslati do tri fotografije isključivo u digitalnoj formi, putem elektronske pošte na fotografija@cacak-dis.rs ili ih dostaviti na kompakt disku ili fleš memoriji u prostorije Biblioteke u Čačku. Uz fotografije dostaviti i prijavu koja sadrži ime i prezime autora, adresu elektronske pošte, kontakt podatke, naziv škole, razred i odeljenje. Fotografije će biti sačuvane u digitalnoj arhivi Zavičajnog odeljenja.
Krajnji rok za slanje fotografija je 20. april.

Za literarni konkurs slobodna tema

Za učenike osnovnih i srednjih škola raspisani su i konkursi za literarne radove u dve kategorije – poezija ili kraći prozni sastav, a tema je slobodna. Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola iz Moravičkog okruga. Literarne radove žiri vrednuje posebno za poeziju, a posebno za prozu. Tri najuspešnija rada iz svake oblasti, biće nagrađena i objavljena u časopisu „Disovo proleće”. Rezultati konkursa biće poznati do 20. maja.
Rukopise u tri primerka dostaviti najkasnije do 13. aprila. Radovi se mogu slati poštom ili doneti u Biblioteku, a mogu ih dostaviti predmetni nastavnici.

POSTAVI ODGOVOR