[rstr_selector]

Različite ocene stanja odmarališta „Ovčar“ u Ulcinju

Zvonko Mitrović, član Gradskog veća Čačka zadužen za građevinu i urbanizam, koji je bio najglasniji u kritici stanja dečijeg odmarališta “Ovčar”, dvadesetak dana posle povratka sa službenog puta u Ulcinj, kaže da je stanje objekta veoma loše, jer se prema njegovom mišljenju veoma malo ulagalo u tekuće održavanje.

Mitrović je dostavio gradonačelniku Vojislavu Iliću izveštaj o svom boravku u Ulcinju i očekuje da se sa 15 miliona, koliko je Čačak ove godine namenio za odmaralište “Ovčar”, uradi rekonstrukcija kako bi se objekat zaštitio od daljeg propadanja.

Mitrović, koji je pre mesec dana uporedio čačansko odmarališta u Ulcinju sa logorom, na početku kaže da “stanje objekta nije sjajno, jer je zub vremena učinio svoje”, ali smatra da je moglo mnogo da se učini, da se reagovalo ranije:

“ Svi objekti prokišnjavaju, svi su u vrlo alarmantnom stanju. U tekuće održavanje objekta u prethodnom periodu nije ulagano ništa i sa sitnim stvarima mogli su da spreče ove ogromne troškove… Da su redovno premazivali stolariju, oluke, bravariju, ne bi to sve dotrajalo, satrulilo i moralo sad da se menja. To je bio neki izdatak na godišnjem nivou od hiljadu, hiljadu i po evra, za mateijal i rad. Doveli su objekat na nivo urušavanja. U nekim delovima kuhinje malter pada sa plafona… Neki oluci su totalno satrulili. Ogroman je nemar gazde tog vrtića. Ja neću da ulazim ko je za to krivac, ali objektu je neodržavanjem napravljena velika šteta. Priča se da je deci tamo lepo… Pa da decu pošaljemo i u šator, njima će biti lepo, jer se druže… Ali mi kao grad moramo da budemo odgovrni prema toj deci, jer ne daj Bože da se tamo nekome nešto desi, grad bi morao da preuzme odgovornost.“- smatra Mitrović.

On kaže da se već ove godine svi objekti moraju prepokriti i da se mora promeniti spoljna stolarija:

“ U nekom sledećem periodu radiće se na podizanju kvaliteta samih soba. Mi pre svega moramo da zaštitimo objekat od daljeg propadanja. Ja očekujem da će grad da podrži tu moju ideju, da nećemo da idemo na neke kozmetičke ispravke u tim paviljonima, kao što je renoviranje WC-a, već da se suštinski zaštiti objekat od propadanja.“ – kaže Mitrović, naglašavajući da je uradio i zapisnik, koji je overio u svojstvu sudskog veštaka.

Sa druge strane, u odvojenim izjavama, direktorka Predškolske ustave “Radost” Marica Nešović i predsednik Upravnog odbora čačanskih vrtića Radivoje Domanović, govoreći nedavno o stanju odmarališta “Ovčar”, demantovali su u velikoj meri ove reči.

Nešovićeva je rekla da ustanova svake godine ulaže minimalno tri hiljade evra za prioritetne popravke u odmaralištu “Ovčar”. Prema njenim rečima uvedena je klima u sve sobe, promenjeni su prozori na kupatilima i starom paviljonu, zamenjene su neke žaluzine na prozorima na novom paviljonu, izvršena je popravka krova, promenjena je većina dušeka…

Domanović je izjavio da svake godine pre odlaska dece, u Ulcinj u kontrolu odlazi grupa roditelja, koja nikada nije imala neke velike primedbe:

“ Bio sam tamo pre dve godine i ponosan sam na Ulcinj, jer za mene je to najlepše dečije odmaralište na tom delu primorja. Šaljemo svakog leta roditelje u kotrolu i obilazak. Nikad nijedna zamerka o stanju i uslovima u letovalištu nije stigla od njih.“ – rekao nam je Domanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести