Rekonstrukcija vrtića „Kolibri“ u Atenici do kraja godine

Rekonstrukcija vrtića „Kolibri“ u Atenici do kraja godine

Rekonstrukcijom su planirani energetska sanacija objekta, elektroradovi, radovi na osvetljenju, izrada ograde i drugi radovi, sa ciljem stvaranja kvalitetnijih uslova za boravak dece u vrtiću

0
Foto: mojedetinjstvo.edu.rs

Grad Čačak je raspisao javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji vrtića „Kolibri“ u Atenici, koji radi u okviru Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“. Rok za slanje ponuda je 30. januar. Rekonstrukcijom su planirani energetska sanacija objekta, elektroradovi, radovi na osvetljenju i drugo.  Krajem meseca će se znati i tačno vreme izvođenja radova, a okvirni plan završetka za sada je septembar tekuće godine, kaže Suzana Simeunović, direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“.

– Radiće se energetska sanacija objekta radi poboljšanja uslova grejanja i uštede energije. Mi smo već jednu fazu rekonstrukcije podova uradili tako da je ostala spoljašnja stolarija, izolacija, jedan deo oko osvetljenja objekta i svi ti radovi će biti obuhvaćeni rekonstrukcijom. Grad je ove godine obezbedio novac za drugu fazu izrade ograde tako da se nadam da će se sve to u prvoj polovini godine završiti i da će objekat biti u sasvim drugačijem svetlu već od septembra meseca. Što se tiče kapaciteta vrtića, pet vaspitnih grupa je u celodnevnom boravku, odnosno oko 120 dece, a oko 25 dece pohađa  popodnevni četvoročasovni program u dve grupe.

„Poletarac“ rekonstruisan i proširen za jednu jaslenu grupu

Prošle godine je rekonstruisan vrtić „Poletarac“, koji takođe radi u okviru Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“. Vrtić je proširen za jednu jaslenu grupu, čime je donekle smanjena lista čekanja, kaže Simeunović.

– Nakon rekonstrukcije „Poletarca“ poboljšani su uslovi i u pogledu potpune rekonstrukcije objekta gde prema standardima svaka soba sada ima sanitarni čvor i garderobu i gde postoji višenamenski prostor na spratu. S obzirom da naša ustanova na gradskom području ima jako malo jaslenih grupa, otvorena je jedna jaslena grupa čime smo donekle listu čekanja smanjili. Ali radimo i na tome da i u narednom periodu zajedno sa Gradom uradimo šta je potrebno kako bi se liste čekanja smanjile i povećao broj dece u vrtićima.

Od septembra prošle godine, vrtiće u okviru Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ pohađa oko 1700 dece u celodnevnom boravku i oko 200 dece u četvoročasovnom programu koji je obavezan pripremni predškolski program.

POSTAVI ODGOVOR