Rekonstrukcija vrtića „Poletarac” u završnoj fazi

Rekonstrukcija vrtića „Poletarac” u završnoj fazi

Završena je većina građevinskih radova, uskoro se očekuje tehnički prijem objekta i dobijanje upotrebne dozvole

0

Rekonstrukcija stare zgrade čačanskog vrtića „Poletarac”, koja je počela krajem jula prošle godine, je u završnoj fazi. Suzana Simeunović, direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo”, kaže da je većina građevinskih radova na zgradi završena i da je ostalo još parterno uređenje dvorišta, nakon čega se očekuje tehnički prijem objekta i dobijanje upotrebne dozvole.

– Ostalo je još da se uradi parterno uređenje dvorišta i još neki radovi u unutrašnjosti objekta. Čekamo tehnički prijem objekta i dobijanje upotrebne dozvole kako bismo uopšte mogli da pričamo o tome da izađe naša Prosvetna inspekcija koja treba da nam da verifikaciju kako bi deca mogla da uđu u vrtić.

Proširen kapacitet vrtića

Vrtić je ovom adaptacijom proširen za jedan spratni prostor, tako da će imati kapacitet za još jednu grupu dvogodišnjaka, a u planu je da bude uveden i poseban četvoročasovni program za decu uzrasta od tri do pet i po godina, koji se već sprovodi u vrtiću „Mali kapetan”.

– Očekujemo proširenje za još jednu grupu dvogodišnjaka, tako da će kapacitet koji je ranije bio negde oko 110 dece, biti proširen za još njih 20. Planiramo i poseban program za grupu od 20 dece koja će biti mešovitog uzrasta i dolaziti u trajanju od četiri sata, kaže Simeunovićeva.

POSTAVI ODGOVOR