Претрага
[rstr_selector]

Rekonstrukcijom Ulice Veselina Milikića biće rešen i problem parkiranja

Danas je u Čačku održana konferencija za novinare na kojoj su najavljeni radovi na rekonstrukciji Ulice Veselina Milikića. Sredstva za ovaj projekat obezbeđena su delom iz gradskog budžeta a delom od Ministarstva privrede, rekla je Mirjana Đoković, pomoćnik gradonačelnika Čačka zadužena za ekologiju i zaštitu životne sredine. Đoković je dodala da je izdvojeno oko 33 miliona dinara, da je sva potrebna dokumentacija prikupljena i pribavljena građevinska dozvola.

Dragan Vukajlović, direktor Javnog preduzeća „Gradac”, koji je na konferenciji govorio o građevinskim radovima, između ostalog je rekao i da će ovom rekonstrukcijom biti rešen problem parkiranja u jednoj od najprometnijih ulica u gradu.

– U planu nam je da rekonstruišemo kolovoz, ivičnjake, trotoar, slivničke rešetke, šahtne poklopce, kao i prostor na kojem ćemo posaditi zelenilo. Takođe ćemo uraditi horizontalno vertikalnu signalizaciju u toj ulici. Ukupna dužina ulice je 440,30 metara, dok je širina kolovozne konstrukcije 6,70 metara. Parking prostor će biti širine 5 metara, a trotoar 1,70 metar, rekao je Vukajlović.

Svako opravdano posečeno stablo zameniće 10 novih

Rekonstrukcija ove ulice zahteva i uređenje drvoreda, zbog čega će pojedina stabla biti posečena, a na njihovo mesto biće posađena nova, najavio je Dragan Nikolić, direktor „Gradskog zelenila”.

– Prema projektu treba poseći stabla koja se nalaze sa leve strane od parka jer je Komisija za procenu zdravlja stabala utvrdila da su ona bolesna. Kroz rekonstrukciju treba ukloniti i stabla sa desne strane, a umesto njih treba zasaditi novu vrstu drveća, iz porodice magnolija. Ta vrsta drveća raste 30 do 40 metara u visinu i prečnika je oko 2 metra. Građani koji žive u ovoj ulici imaće priliku da prošetaju prostorom koji će biti prava aleja, rekao je Nikolić i podsetio da je gradonačelnik Čačka obećao da će za jedno opravdano posečeno stablo biti zasađeno barem 10 novih čega će, kako je dodao, i pridržavati.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести