Претрага
[rstr_selector]
Dom trubača očekuje rekordan broj orkestara

Rekordan broj orkestara na ovogodišnjem Saboru trubača

Dragačevski Sabor trubača, 58. po redu, počinje u četvrtak i trajaće do nedelje 12. avgusta. Sabor će po tradiciji biti otvoren u 11.00 sati kod spomenika trubaču u centru Guče uz intoniranje himne „Sa Ovčara i Kablara“ i podizanje saborske zastave. Sabor će otvoriti Domaćin ovogdišnjeg sabora, Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj, a saborsku zastavu će podići ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.
U finalnom takmičenju seniorskih trubačkih orkestara, za prestižne saborske nagrade boriće se 20 orkestara koji su izborili plasman iz devet predtakmičarskih centara, koliko ih je određeno za ovu godinu. Marija Nerandžić, zadužena za odnose sa javnošću u Kulturnom centru Guča, kaže da je ovo rekordan broj trubačkih orkestara koji će učestvovati u finalnom takmičenju.
– Finalno takmičenje je predviđeno za subotu 11. avgust sa početkom u 20 časova, a na glavnoj pozornici stadiona u Guči nastupiće Stefan Mladenović iz Vranja, „Dragačevske trube” iz Guče, Stojan Krstić iz Lepenice, „Dar mar” iz Knjaževca, Bojan Krstić iz Vladičinog Hana, Marko Trnavac iz Mršelja, Mile Novković iz Vladičinog Hana, Božidar Mladenović iz Svilajnca, Ivan Jovanović iz Užica, Bojan Ristić iz Vladičinog Hana, Danijel Kostić iz Novog Sada, Milan Mića Petrović iz Vladičinog Hana, Saša Pavlović iz Pirota, Elvis Bajramović iz Bojnika, Marko Gligorijević iz Bajine Bašte, Kristijan Trajković iz Zagužanja, „Timočki veseljaci“ iz Knjaževca, Siniša Stanković iz Zagužanja, Ivan Nenadić iz Akmačića i Vladimir Ivanović iz Zagužanje.

Mladi trubači se takmiče prvog dana Sabora 

– U četvrtak 9. avgusta od 17.00 časova na pozornici Kulturnog centra imaćemo takmičenje mladih trubačkih orkestara u pionirskoj i omladinskoj kategoriji. Što se tiče pionirskih orkestara, na sceni Kulturnog centra će se za saborske nagrade boriti trubački orkestar Milana Anđelkovića iz Lepenice, Mihajla Zaćirovića iz Bojnika, Maje Ilić iz Požege, Mlađana Krstić iz Zagužanja, Aleksandra Ristića iz Vladičinog Hana, orkestar Braće Ilić iz Požege i orkestar Darka Ivanovića iz Vladičinog Hana. U omladinskoj kategoriji orkestri će se takođe boriti za prestižne saborske nagrade, a to su trubački orkestar Darka Stankovića iz Zagužanja, Nenada Stankovića iz Predejana, Davida Ristića iz Vladičinog Hana, Bojana Krivokuće iz Arilja, Mihajla Stošića iz Predejana, Ronalda Asanovića iz Pavlovaca, Aleksandra Vasiljevića iz Pranjana, Aleksandra Ilića iz Stubala, Martina Salijevića iz Binovca, Miroslava Đunisijevića iz Arilja, Perice Kamberovića iz Lepenice, Miljana Jovanovića iz Vladičinog Hana, Nenada Maksimovića iz Ježevice i Nikole Krstića iz Zagužanja.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести