Претрага
[rstr_selector]

Rode konačno posetile čačansko i milanovačko porodilište

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrNakon nekoliko dana koji su protekli bez porođaja u čačanskom i milanovačkom porodilištu, ovoga jutra stižu lepe vesti. U Čačku je u toku prethodna 24 sata rođeno pet beba od kojih tri dečaka i dve devojčice, dok su u isto vreme u Gornjem Milanovcu rođene dve devojčice.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 35 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 38 pacijenata. U isto vreme, u Gornjem Milanovcu je evidentirano 38 hitnih intervencija od kojih 32 u ordinaciji Hitne medicinske službe, a šest na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike uticaće nepovolјno na bolesnike sa srčanim i reumatskim tegobama, kao i na astmatičare. Kod osetlјivih osoba mogu se javiti razdražlјivost i glavobolјa. Neophodno je adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrKvarovi na vodovodnoj mreži u ulicama Cara Lazara kod broja 16 i Crnogorskoj kod broja 16/1 biće sanirani u toku dana, a prema informaciji iz čačanskog „Vodooda“, za vreme izvođenja radova neće biti isključenja vode. U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara u Kočevića naselju koje će bez vode biti do 10 sati.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrNa području Čačka u toku prethodna 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu jedna osoba je zadobila lakše telesne povrede.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Danas će biti stabilnije vremenske prilike u odnosu na prethodne dane sa pravim prolećnim temperaturama što će vozačima olakšati vožnju i doneti bolju prohodnost puteva i bezbednije putovanje. Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, a vozačima se savetuje da poštuju saobraćajne propise, naročito na  deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen.
Na deonici Pakovraće – Kratovska stena u Ovčarsko–kablarskoj klisuri do 11. maja se izvode radovi na uklanjanju nestabilne stenske mase sklone odronu, zbog kojih se u periodu od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta.
U toku su i radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na putu između Požege i Arilja, gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Поделите вести