Rodoljub Petrović: Odgovorni za aktuelno stanje u stranci sede u prinudnoj upravi

Rodoljub Petrović: Odgovorni za aktuelno stanje u stranci sede u prinudnoj upravi

- Pitanje je i kako je rešavanje nepovoljne situacije moglo da se poveri ljudima koji su na neki način najviše doprineli njenom stvaranju, kaže Rodoljub Petrović, jedan od osnivača SPS-a u Čačku i nekadašnji narodni poslanik i predsednik opštine

0

U Čačku je u petak održan sastanak članova 15 raspuštenih mesnih odbora Socijalističke partije Srbije koji su jednoglasno osudili način na koji je partijski vrh postavio privremenu upravu.

Rodoljub Petrović, jedan od osnivača SPS-a u Čačku i nekadašnji narodni poslanik i predsednik opštine, kaže da je nezadovoljstvo članstva SPS-a kulminiralo saznanjem da u sadašnjoj prinudnoj upravi sede oni koji su odgovorni za aktuelno stanje u stranci i da se odgovornost prebacuje na članove stranke koji nisu donosili nikakve odluke.

– Mogu da kažem da trenutno vlada izvesno ogorčenje kod članova SPS-a koji nisu u tom vodećem vrhu. Pitanje je ko je takve informacije dostavio Izvršnom odboru u Beogradu i kako je moglo da se rešavanje ove nepovoljne situacije poveri ljudima koji su na neki način najviše doprineli njenom stvaranju. Takođe, pitanje je i da li oni koji su dostavili informacije imaju lične motive da to urade, i da li žele da se dokopaju vodećih funkcija. Privremena uprava SPS u Čačku je na neki način za sve propuste u stranci optužila celokupno članstvo. Moram da kažem da su jednoglasno usvojeni zaključci koji su vrlo konkretni i biće poslati vrhu naše partije – Izvršnom odboru Glavnog odbora SPS, predsedniku partije Ivici Dačiću i još nekim institucijama, objašnjava Petrović.

Opstanak imovine SPS-a doveden u pitanje
Foto: Dženarika Info_ Crvena kuća
Foto: Dženarika Info_ Crvena kuća

Petrović kaže da se na skupu predstavnika mesnih odbora moglo čuti mnogo problema koji pritiskaju ovu stranku, a najviše ga je zabrinula buduća sudbina veoma vrednih nekretnina koje ova stranka u Čačku poseduje.

– Doveden je u pitanje opstanak imovine SPS-a u Čačku. Naime, zbog različitih dugovanja postoji mogućnost da stranka izgubi Opštinski komitet i „Crvenu kuću“ kod Doma zdravlja koju je SPS nasledio od Saveza komunista.  Postavlja se pitanje kako to da se duguje na razne strane zbog nekih troškova SPS-a, a sada će oni rukovodioci koji su odgovorni za te troškove, raspustiti celo članstvo i ponovo nešto organizovati, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR