[rstr_selector]

Rukovodstvo Fabrike reznog alata nema saznanja o saradnji sa Boingom

Krajem avgusta, Vojislav Ilić gradonačelnik Čačka i Ostoja Mijailović član Gradskog veća planiraju da putuju u Njujorku na poziv Vuka Jeremića, generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

Kako se moglo čuti na poslednjoj sednici Gradskog veća, oni tamo idu kako bi uspostavili saradnju između Fabrike reznog alata sa kompanijama „Boing“ i „Daglas“. Ali ono što članovi gladskog veća nisu mogli ili želeli da vide je činjenica da oni tamo idu u privatnu posetu.

Ukoliko Iliću i Mijailoviću pođe za rukom, da dovedu ove ekonomske gigante u grad na Moravi, u šta niko ne veruje, a verovatno ni oni sami, nameće se pitanje u koju Fabriku reznog alata će ih odvesti, jer u ovoj, čije je sedište u Hajduk Veljkovoj, nemaju pojma da bilo ko u njihovo ime i za njihov račun pregovara sa američkim „Boingom“.

Kako nam je jutros rečeno u ovoj fabrici, za eventualnu saradnju sa „Boingom“, saznali su iz medija. Rukovodstvu Fabrike reznog alata nije stigao nikakav dopis o namerama lokalnih političara.

U fabrici kažu da niko od njihovih rukovodilaca ne planira put u Njujork, iz dva razloga. Prvi je, jer ih tamo niko nije zvao, a drugi jer nemaju nikakav dogovor ni poslovni angažman sa bilo kojom američkom firmom.

Upitan da prokomentariše eventualni dolazak „Boinga“ u Čačak, jedan rukovodilac fabrike, najpre se nasmejao, a potom je upitao: „A, sa kojom tehnologijom da ih ovde dočekamo?“

Ova čačanska fabrika je osamdesetih godina sarađivala sa najmoćnijom avio-industrijom sveta, međutim, danas je u njoj tehnološki proces proizvodnje daleko ispod zahteva ovog prestižnog klijenta.

Putovanje u Njujork dvojice čačanskih funkcionera predviđen je za 26. avgust.

Kako stoji u materijalu za 50. sednicu Gradskog veća, gradonačelniku i njegovom bliskom saradniku, samo za avionske karte odobreno je oko 250 000 dinara. Taj novac biće im isplaćen iz budžetskih rezervi. Inače, u pozivnom pismu Vuka Jeremića stoji da sve troškove njihovog boravka u Americi snosi domaćin.

Iz istog pisma, koje je Vuk Jeremić uputio američkoj Ambasadi u Beogradu radi izdavanja viza dvojici čačanskih putnika, može se zaključiti da je reč o privatnoj poseti jer u dopisu stoji da će ih on primiti u svom stanu.

U pozivnom pismu, stoji da je u ovu posetu pozvan i Radenko Luković, zamenik gradonačelnika, ali se nije našao na spisku putnika. Upitan za razloge zbog kojih ne putuje, Luković je odgovorio da je od leta preko Atlantika odustao jer je poziv kasno usledio, a on je već ranije planirao da sa porodicom provede godišnji odmor. O eventualnim sastancima i posetama američkim kompanijama, Vuk Jeremić nije napisao ni slovo.

Izvesno je da predstavnici vlasti troše novac namenjen za vanredne okolnosti, kao i to da se Vojislavu Iliću i Ostoji Mijailoviću baš žuri da se što pre sastanu sa prvim čovekom UN.

Ostaje još nejasno koji je od ove dvojice političara stručan za razgovore na temu avio-industrije. Međutim, kada je reč o letenju, gradom već kruže priče o onima koji će leteti, sa ili bez „Boing-a“…

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023