„Rzav“ do kraja godine stiže u Donju Trepču

„Rzav“ do kraja godine stiže u Donju Trepču

0

U Mojsinju su u toku radovi na izgradnji magistralnog cevovoda, a kada on bude završen steći će se uslovi da meštani Stančića, Donje Trepče, Mojsinja, a kasnije i Mrčajevaca, dobiju rzavsku vodu.

Prema rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i lokalne infrastrukture, rzavska voda najpre će poteći iz slavina meštana Donje Trepče, u kojoj su radovi na izgradnji seoskog vodovoda odavno završeni i čeka se priključak na magistralni vod.

– U prvoj fazi ovih radova nedavno je završeno 400 metara magistralnog cevovoda kod mosta na Čemernici i sada je izabran drugi izvođač, privatna firma koja nije iz Čačka. Oni su dobili da rade deonicu dužine oko 2.5 kilometra ka Donjoj Trepči. Grad je kod Direkcije za vode konkurisao za dodatnih 40 miliona dinara sa kojima bismo ove godine uspeli da dovedemo vodu do Stančića, Mojsinja, Trepče, ali to opet ne zavisi od nas. Ta republička sredstva su prošle godine izostala… Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, mi ćemo razmotriti mogućnosrt da prilikom rebalansa budžeta opredelimo neka dodatna sredstva, ako tehnički bude moguće, i ako vremenski uslovi to dozvole, da ovaj posao završimo u toku ove godine – rekao je Milan Bojović.

POSTAVI ODGOVOR