„S decom oko sveta“

„S decom oko sveta“

Čačanski osnovci juče su imali priliku da učestvuju na jednodnevnoj geografskoj radionici u Bibliokutku Gradske biblioteke

0

Jednodnevna kreativna radionica za osnovce iz oblasti geografije, pod nazivom „S decom oko sveta“, održana je juče u Bibliokutku Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“. Radionicu je vodio profesor geografije u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi Vladimir Majstorović, inače jedan od najboljih edukatora Srbije, autor brojnih turističkih vodiča, profesor koji se usavršavao na brojnim studijskim putovanjima. Tokom radionice učenici su pogledali multimedijalnu prezentaciju, koristili različit materijal za rad, neme karte, radne papire i slično. Polaznici radionice su se na kreativan način upoznali sa globusom, kartom, prirodnim vrednostima, ali i sa kulturno-istorijskim spomenicima pojedinih zemalja.

Knjige za najbolje polaznike

s-decom-oko-sveta-2Radioničari su imali priliku da saznaju kako izgledaju pojedine zemlje, kako u njima žive deca i čime se bave njihovi stanovnici. Osim toga, bilo je reči o nekim geografskim zanimljivostima: koje su najmanje, najveće ili „najniže“ zemlje na svetu, koje su „zemlje cveća“, „zemlje čokolade“, „zemlje izlazećeg sunca“… Putem ove putopisne priče deca su saznala nešto i o interesantnim bibliotekama u Italiji, Rusiji, Austriji, kao i o mestu gde je Vuk Stefanović Karadžić sastavio prvi srpski „Rječnik“. Na kraju radionice održan je kviz znanja, a najbolji učesnici dobili su od Gradske biblioteke knjige na poklon.

POSTAVI ODGOVOR