Sabor trubača samo što nije, a zelene površine u Guči još čekaju...

Sabor trubača samo što nije, a zelene površine u Guči još čekaju na sređivanje

Da li je neko iz organizacionog odbora Sabora skoro prolazio pored kružnog toka u Bjelici? Ako nije, ne zameramo, veliki posao je bio pred njima pa verovatno još nisu stigli ali ih podsećamo da ih na sređivanje čeka i ovaj „detalj“. A ako jeste, ostaje da verujemo da je truba zarasla u korov novi simbol dragačevske smotre trubaštva

1
Foto: Dženarika Info_Truba na kružnom toku u Bjelici

Nedavno smo u tekstu „U susret Saboru trubača“ skrenuli pažnju nadležnima iz Odbora za organizaciju 58. Sabora na nimalo lep prizor na kružnom toku u Bjelici – simbol dragačevske manifestacije zarastao u korov. Iz organizacionog odbora su još pre toga najavili da je za manifestaciju sve spremno a da će se „detalji rešavati u hodu“.

Taj hod se očigledno meri puževim tempom jer do danas trava i korov oko ovog simbola nisu posečeni i povađeni a gosti samo što nisu stigli. Činjenica je da je bujno zelenilo nešto što krasi ovaj kraj i doprinosi njegovoj specifičnoj lepoti, ali ne i tamo gde mu mesto nije.

Foto: Dženarika Info_Kružni tok u Bejlici
Foto: Dženarika Info_Kružni tok u Bejlici

Lepo je to što se ove godine po najavama očekuje veća posećenost nego lane, kako domaćih tako i stranih turista, i što su smeštajni kapaciteti već popunjeni ali ne bi bilo zgoreg angažovati jedno lice sa jednom mašinom u toku jednog prepodneva da raskrči ovu vrzinu. Za površinu ove veličine više i ne treba, a pritom je krajnje civilizovano i  domaćinski.

Kao što današnja slika sa bazena u Guči jasno svedoči o tome da je redovno održavanje zelenih površina moguće i da doprinosi opštem utisku, ni za kružni tok u Bjelici ne treba mnogo. Naročito ako se ima u vidu da će simbol manifestacije najviše privlačiti pažnju turista koji na nju dolaze.

Foto: Dženarika Info_Bazen u Guči
Foto: Dženarika Info_Bazen u Guči

Jer Sabor nisu samo šatra i burad piva…Kad se već truba daleko čuje, omogućite joj da se i daleko vidi.

PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR