Претрага
[rstr_selector]

Сачувајмо природни видиковац на Каблару: Трибина на врху Каблара сутра у пет до дванаест

Иницијативни одбор петиције „Сачувајмо Каблар” најавио је за сутра јавну трибину на врху Каблара, са циљем размене мишљења носилаца идеје изградње стакленог видиковца на Каблару и оних који се са овом идејом не слажу.

Најаву преносимо у целости:

„Трибина САЧУВАЈМО ПРИРОДНИ ВИДИКОВАЦ НА КАБЛАРУ у организацији Иницијативног одбора петиције “Сачувајмо Каблар“ биће одржана у недељу, 21. маја 2023. године у пет до дванаест.

За овај догађај предвиђена је локација на простору између два врха Каблара (ливадица између коте 885 и 889 – Коса).

Тема јавне трибине је изношење аргумената за и против изградње стакленог видиковца на Каблару са циљем да се у отвореном дијалогу размене мишљења аутора и носилаца идеје изградње стакленог видиковца на Каблару, као и оних који имају право да другачије размишљају и утичу на избор развојних пројеката од јавног значаја.

Долазак на трибину планиран је из 4 правца:

  • Долазак колима на паркинг испод врха Каблара.
  • Долазак стазом бр.4 – окупљање кондиционо спремних особа у 09.00 часова на паркингу испред ресторана „Дом“ у Овчар Бањи. Успон стазом бр.4 до места одржавања трибине. Време потребно за пролазак стазе 2-3 сата. Спуст стазом бр.3 на почетну локацију.
  • Долазак стазом бр.3 – окупљање кондиционо спремних особа у 09.00 часова испред ресторана „Дом“ у Овчар Бањи. Пешачење до Манастира Никоље, а затим успон стазом бр.3 до места одржавања трибине. Време потребно за пролазак стазе 2-3 сата. Спуст стазом бр.4 на почетну локацију.
  • Долазак стазом бр.1 – окупљање кондиционо спремних особа у 09:45 часова испред ресторана „Дом“ у Овчар Бањи. Успон најзахтевнијом планинарском стазом, поред Савине испоснице до места одржавања трибине.

Организатори истичу да су на трибину позвали:

–        Представнике ресорних Министарстава,
–        Представнике града Чачка,
–        Представнике Туристичке организације Чачка,
–        Представнике Завода за заштиту природе Србије,
–        Ауторе идејног решења „Стаклени видиковац на Каблару“,
–        Представнике Планинарског савеза Србије и планинарских друштава,
–        Пословна удружења привредника града Чачка
–        Заинтересоване грађане/ке.”

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *