Salmoneloza na području Gornjeg Milanovca pod kontrolom

Salmoneloza na području Gornjeg Milanovca pod kontrolom

Tokom dana, sedmice i meseca mi registrujemo određen broj zaraznih i nezaraznih bolesti i sve to u ukupnom zbiru se uklapa u očekivanu situaciju onoga što se dešava svake godine, kaže dr Aksentije Tošić

0

Zavod za javno zdravlje u Čačku u poslednje vreme beleži blagi porast broja obolelih od salmoneloze i to naročito na području Gornjeg Milanovca. Dr Aksentije Tošić, šef Odeljenja za nezarazne bolesti u čačanskom Zavodu, očekuje da će broj obolelih uskoro biti sveden na očekivane okvire za ovo doba godine.

– Pacijenti su dobro, sve je prošlo kako treba, tako da više nemamo problema što se toga tiče. Moramo da sačekamo da dvostruki inkubacioni period istekne, ali nema nikakvih opasnosti po neke naredne komplikacije i posledice koje bi mogla da ostavi ova situacija, kaže dr Tošić.

Stabilna epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu

On navodi da je ukupna epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu trenutno stabilna i pod kontrolom.

-Tokom dana, sedmice i meseca mi registrujemo određen broj zaraznih i nezaraznih bolesti i sve to u ukupnom zbiru se uklapa u očekivanu situaciju onoga što se dešava svake godine. Prema tome, kada su u pitanju respiratorne i crevne zarazne bolesti, možda će nekome od sugrađana da se učini da je povećan broj jednih i drugih, ali one su u onom okviru u kome treba da budu za ovaj vremenski period, navodi naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR