ŠAMPIONAT SRBIJE U MOTO-KROSU: Jeljen spreman za „brujanje“ motora

ŠAMPIONAT SRBIJE U MOTO-KROSU: Jeljen spreman za „brujanje“ motora

Na stazi Jeljen 16. i 17. septembra se po 39. put održavaju trke u kojima će učestvovati veliki broj domaćih i stranih takmičara

0

Na stazi Jeljen u Gornjoj Gorevnici će se 16. i 17. septembra održati Otvoreni međunarodni šampionat u moto-krosu za 2017. godinu. Ovo je 39.  trka na kojoj će učestvovati takmičari iz mnogih bivših zemalja Jugoslavije, rekao je Slobodan Tanasković, direktor četvrte trke ovog šampionata.

– Odlučili smo da ove godine organizujemo dve trke, kao što je to bio slučaj na samom početku ovog takmičenja. U subotu, 16. septembra na stazi će se održati nezvanični treninzi koji traju od 13:00 do 17.30 časova, dok će zvanično takmičenje početi u nedelju u 12 sati. Ljubitelji ovog sporta moći će da prate trke u više disciplina, naveo je Tanasković. On ističe da su ove godine dobili posebne pohvale za uređenost staze i kaže da još uvek rade na rekonstrukciji iste jer im je cilj da bezbednost takmičara, ali i publike bude na visokom nivou.

Velika imena iz zemalja bivše Juge na ovogodišnjim trkama

Najavljen je dolazak već proslavljenih vozača iz okolnih zemalja.
– Iz Bosne nam dolazi pet najboljih vozača u svim klasama, a to su braća Čerkez, Domić i Filipović, iz Makedonije dolazi Hristijan Stanković koji je jedan od najboljih takmičara u istočnom šampionatu, a očekujemo i vozače iz Hrvatske sa kojima smo još uvek u pregovorima, kaže naš sagovornik.

moto-kross

POSTAVI ODGOVOR