Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Sanacija gradskih ulica nakon zimskog perioda

Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukturu, najavio je početak radova na rekonstrukciji Ulice Aleksandra Savića u mesnoj zajednici Lugovi. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, došlo je do neznatnog odlaganja započinjanja sanacije, ali sada je, kako kaže, sve spremno. Već je izgrađen otvoreni kanal za odvođenje površinskih voda, očekuje se izgradnja još jednog kolektora koji će dodatno pomoći rešavanju problema zadržavanja vode prilikom velikih padavina, a biće rekonstruisane čitava kolovozna konstrukcija i pešačka staza sa leve strane ulice do Doma u Lugovima.

Krajem marta otvaranje tendera za sanaciju oštećenja na gradskim i seoskim kolovozima

Postignut je dogovor sa Elektrodistribucijom Čačak, koja će sa trase puta ukloniti bandere i izvršiti podzemno polaganje kabla, zahvaljujući čemu će grad dobiti saobraćajnicu bezbednu za pešake i motorna vozila, do kamenog mosta. Ulica koja se nadovezuje, u pravcu Trbušana, već je rekonstruisana, baš kao i ulice Radovana Jovanovića i Slavka Krupeža, do „Dacove kafane“ i kružnog toga. Novi delovi imaće sličan pun profil, sa trotoarom zelenom površinom razdvojenim od kolovoza, navodi Bojović.

Pored toga, u toku su radovi na rekonstrukciji Ulice Gvozdena Paunovića, započeti krajem prošle godine. Asfaltiranje te saobraćajnice pratiće okončanje određenih imovinsko-pravnih sporova, pa meštani Ljubića više neće biti primorani da koriste svojevrsno „otvoreno gradilište“.

Do skora neaktivne asfaltne baze trenutno rade smanjenim kapacitetom. Kao datum otvaranja tendera za sanaciju oštećenja na kolovozima, kako gradskim, tako i seoskim, zakazan je 23. mart. Do tada, primenjuju se alternativne metode poput betoniranja rupa, a Bojović moli građane za još malo strpljenja. Kako ističe, nakon izbora izvođača, radovi će biti intenzivirani i to već od početka aprila.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *