[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Sanacija kolovoza na magistrali između Preljine i Ovčar Banje

Radovi

Danas počinju radovi na sanaciji kolovoza i zameni odbojne ograde na deonici magistralnog puta Preljina – Ovčar Banja. Radovi će se izvoditi do kraja marta od 8.00 do 17.00 časova, a biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom, uključujući i ručno regulisanje saobraćaja uz naizmenično propuštanje vozila.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje strujom u Čačku i Ivanjici je uredno, na području Gornjeg Milanovca je registrovan manji kvar na Lunjevačkom putu, biće saniran do 10 sati, a u Dragačevu će danas zbog planiranih radova na seči rastinja u trasi dalekovoda bez električne energije, od 08.00 do 14.00 časova biti područja Kaone, Livada, Brezovica i zaseok Vukićevići u Milatovićima.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje osobama sa srčanim obolјenjima. Promenlјivo raspoloženje i problemi sa snom su mogući kod meteoropata. Zbog veće razlike između minimalne i maksimalne dnevne temperature vazduha savetuje se adekvatno odevanje.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku su se dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su četiri lica lakše povređena, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu jedna osoba je lakše povređena. Radari će do 14.00 časova biti na gradskim saobraćajnicama, tj. u Bulevaru Tanaska Rajića i ulicama Aleksandra Savića i Crvene Armije, gde je inače frekventniji saobraćaj, a od 08.00 do 16.00 časova biće na putnom pravcu između Mojsinja i Mrčajevaca.

Stanje na putevima

Porast dnevnih temperatura, koje meteorolozi najavljuju u narednim danima, dovešće do otapanja snega u planinskim područjima, što će olakšati vožnju na planinskim putevima zapadne, centralne i južne Srbije gde je prethodne nedelje zbog snega i leda na kolovozu vožnja bila teža. Otpanje snega na putevima donosi mokre ili vlažne deonice, a opasnost od odrona će biti prisutna na putevima kroz stenske useke i klisure.
Saobraća je na glavnim putnim pravcima umeren, a unutar gradova pojačan zbog početka nove radne nedelje. Putevi I i II prioriteta su prohodni, na njima nema snega, a na putevima treće kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Kruševca i Mačve.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Batrovci i Šid teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju pet sati, a na Kelebiji sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести