Претрага
[rstr_selector]

Saniran kvar u kotlarnici „Vinara”

Grejanje

Iz Javnog komunalnog preduzeća za grejanje „Čačak” kažu da je tokom jučerašnjeg dana saniran kvar na toplovodu u kotlarnici „Vinara”. Grejanje će danas u svim delovima grada funkcionisati normalno i usklađivaće se prema spoljnoj temperaturi što znači da će biti isključeno kada temperatura pređe 12 stepeni.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u toku prethodna 24 sata intervenisala 61 put, od tog broja 25 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a ostalo su bile kućne posete. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 35 pregleda, od kojih je 25 ambulantnih, a 10 na terenu.

Bioprognoza

Danas će se nastaviti relativno povoljne biometeorološke situacije za većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osećati osobe sa srčanim smetnjama i astmatičari. Kod meteoropata su mogući nesanica i razdražljivost. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećana pažnja.

Porodilište

Ova subota nam donosi šest lepih vesti iz porodilišta. Prema jutrošnjim informacijama, u prethodna 24 sata u čačanskom porodilištu rodile su se četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica, dok su u Gornjem Milanovcu rođene dve devojčice.

Vodovod

Prema informacijama iz čačanskog „Vodovoda” i Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac” trenutno nema kvarova na vodovodnim mrežama, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole će danas biti u Ivanjici tokom celog dana.

Stanje na putevima

Lepi novembarski dani i produženi vikend koji je počeo sigurno će biti razlog većeg broja vozila na putevima van gradova i naseljenih mesta prvenstveno na onim koji vode ka vikend naseljima i turističikim mestima. Na autoputevima i ostalim frekventnim pravcima zastoja nema, a bez zadržavanja prolazi se i na naplatnim rampama. Međutim, tokom jutra treba biti oprezan zbog magle koje ima na putevima pored rečnih tokova, kotlina i useka, a jutros je prisutna je i na putevima u okolini Čačka i Požege. Završeni su radovi na održavanju opreme i saobraćaj se odvija normalno u zoni tunela Veliki Kik na deonici Preljina-Ljig.

Prema podacima Uprave granične polcije na našim putničkim terminalima nema duzih zadržavanja od 20 minuta. Međutim zbog očekivano pojačanog saobraćaja prvenstveno na prelazima sa Mađarskom, Bosnom i Hercegocinom i Hrvatskom u pojedinim trenucima može doći do formiranja dužih kolona koji mogu biti razlog i dužih zadržavanja, Ukoliko planirate put ka Mađarskoj sigurno će jedan od najopterećenihih prelaza biti Horgoš, pa iz AMSS preporučuju Kelebiju ili manje prelaze poput Bačkih Vinograda, Đale ili Horgoša 2 uz podsećanje da su ovim manji prelazi otvoreni od 7.00 do 19.00 časova. Razlog za opreznijom vožnjom jesu i mnogoborojni putevi na kojima se izvode radovi, gde treba poštovati postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Поделите вести