Претрага
[rstr_selector]

Саобраћај на путевима појачан, могућа дужа задржавања на граничним прелазима

Почетак летње туристичке сезоне доноси појачан саобраћај на путевима који воде ка јадранској, егејској и јонској обали, нарочито током викенда када и задржавања на најфреквентнијим граничним прелазима постају дужа. На деоницама на којима има радова, вожња може бити успорена, а користе се и обилазни путеви.

До понедељка 24. јуна изводиће се радови на асфалтирању коловоза на деоници Ивањица – Сјеница, у месту Крстац, а саобраћај се обуставља од 9 до 12 и од 13 до 16 часова. Обилазни пут води преко Прилика и Јасенова, а може се користити и пут преко Ушћа до Новог Пазара.

На обилазници око Крагујевца, на деоници између Баточине и Крагујевца изводе се радови у зони будуће петље Јовановац. Током извођења радова саобраћај се у оба смера преусмерава на претицајне саобраћајне траке.

Због радова на поправци моста преко Сувог потока у Овчар Бањи саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, а у тунелу Трбушани се изводе радови у смеру ка Прељини, због којих се саобраћај одвија двосмерно слободном коловозном траком.

Због атлетске трке која се током овог преподнева одржава у Овчар Бањи у оквиру Фестивала здравог духа, до 13 часова ће у потпуности бити обустављен саобраћај од центра Овчар Бање до Видовског тунела.

Према информацијама из Управе граничне полиције на граничном прелазу Прешево, задржавање за путничка возила на излазу из земље је 30 минута, а на граничном прелазу Батровци, теретна возила се на излазу задржавају пет сати.

На осталим граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања за све категорије возила.

Поделите вести