[rstr_selector]

Саобраћај отежан на подручју Пештера, Сјенице и Ивањице

Смањен је интензитет падавина па се према информацији из АМСС саобраћај на главним путним правцима тренутно одвија без већих проблема.

Хладна јутра и ниске температуре стварају опасност од поледице, јер танак слој леда може лако занети возило, па је потребно да возачи држе веће одстојање између возила, као и да буду посебно опрезни у кривинама, на мостовима и надвожњацима.

Према извештају зимске службе ЈП „Путеви Србије”, сви прилази зимским туристичким центрима су проходни, на њима има расквашеног или угаженог снега од 5 до 10 центиметара због којег је употреба зимских гума и ланаца обавезна.

На путевима II и III приоритета снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Чачка, Ивањице, Ужица, Крагујевца, Крушевца Новог Пазара и Пожеге. Саобраћај се успорено одвија преко планинских превоја, а отежан је на путевима на подручју Пештера, Сјенице и Ивањице па се саветује коришћење главних магистралних и регионалних праваца.

Пут преко Голије који спаја Ивањицу са Новим Пазаром је у прекиду, путари су на терену међутим јак ветар ствара наносе и отежава њихов рад. На снази је забрана кретања камиона са приколицом и шлепера на путевима II и III приоритета у планинским пределима на подручју Ваљева, Нове Вароши, Сјенице, Краљева, Ужица, Ивањице и Шапца.

Према информацијама из Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања, док се на теретним бележе вишесатна чекања на прелазима са Мађарском и Хрватском.

Поделите вести