[rstr_selector]

Saobraćaj otežan zbog guste magle

Saobraćaj na putevima u Srbiji je umerenog intenziteta, kolovozi su uglavnom vlažni, a mestimično zaostalog snega ima jedino na pojedinim prilazima zimskim turističkim centrima gde je neophodna upotreba zimske opreme.

Krajnji oprez se za volanom savetuje zbog magle i sumaglice koja sabraćaj usporava i otežava na skoro celoj putnoj mreži u Srbiji, na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na svega stotinak metara, a u Požeškoj kotlini, duž rečnih tokova i Ibarske magistrale i na manje od 100 metara.

Vozačima se savetuje da povećaju odstojanje između vozila, smanje brzinu, upale sva četri pokazivača pravaca kako bi bili lakše primećeni na putu i izbegavaju nagle promene pravca i nagla kočenja. Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta. Mogući su odroni koji su i pored redevnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Odroni su najučestaliji na području Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Поделите вести