[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Saobraćaj otežan zbog kiše i snega

Stanje na putevima

Na putevima u planinskim predelima centralne i južne Srbije ka Zlatiobru, Goču, Kopaoniku, Staroj planini, u višim predelima Užica, Valjeva, Sjenice, Novog Pazara i Nove Varoši zbog snežnih padavina koje su najavljene za danas vozače očekuju zimski uslovi vožnje. Upotreba zimske opreme je obavezna, a saobraćaj povremeno može biti otežan i usporen na ovim putevima. U nižim predelima je moguća kiša i ona donosi mokre i klizave kolovoze. Pažljivije treba voziti kroz klisure i useke zbog opasnosti od odrona koji su poslednjih dana česti. Neprohodni su putni pravci Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti – Odvraćenica. Deonice na kojima se saobraćaj otežano odvija zbog snega na kolovozu do 5 centimetara su Javor – Sjenica, Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Topola – Donja Šatornja – Rudnik – Bućin Grob, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, Okletac – Rogačica – Kostojevići – Dub – Dubci – Užice, Kneževići – Kremna, Nova Varoš – Aljinovići, Jošanička Banja – Kopaonik, Divljaka – Ivanjica – Javor, Uzići – Užice – Čajetin – Nova Varoš – Prijepolje.
Zbog radova na izgradnji benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne stanice Preljina, zatvorene su zaustavna i vozna traka, a saobraćaj se odvija samo preticajnom trakom uz smanjenu brzinu.Planirano je da traju do 1. aprila
Na putničkim ternimalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok su za teretna motorna vozila ona povremeno višesatna u smerru ka Mađarskoj i Hrvartskoj. Na graničnom prelazu Batrovci čeka se oko dva sata, na Horgošu i do 5 sati, a na Kelebiji oko 4 sata.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje strujom u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici je uredno, nema kvarova, a radovi koji su bili planirani za danas su odloženi zbog vremenskih prilika.
Na području Dragačeva je registrovan manji kvar na niskonaponskoj mreži u Dučalovićima koji će biti saniran u toku pre podneva.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na astmatičare, a izvesne tegobe su moguće i kod osoba sa osetlјivim nervnim sistemom. Kod meteoropata moguća je nervoza, pospanost i bolovi u mišićima. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 58 intervencija u toku prethodna 24 sata, od toga 20 ambulantnih pregleda, a 38 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu hitna pomoć je izlazila na teren sedam puta, a u ordinaciji su lekari obavili 21 pregled.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe i to tri devojčice, dok u Gornjem Milanovcu od juče nije rođena nijedna beba.

Policijska uprava

U Čačku su juče evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice prošlo sa lakšim telesnim povredama, a na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo nezgoda. Radarske kontrole biće tokom celog dana na gradskim saobraćajnicama u Čačku gde je planirano da se kontrola brzine kretanja vozila vrši i u toku noći do 02.00 sata, a u Mrčajevcima će radarska kontrola biti od 16.00 do 20.00 časova.

Поделите вести