Претрага
[rstr_selector]

Саобраћај појачан на ауто-путевима и прилазима већих градова

Добри временски услови возачима данас доносе добру проходност путева. Осим на ауто-путевима, на којима је саобраћај и даље појачан, данас се очекује више возила и на прилазима већих градова што је карактеристично за почетак радне недеље, саопштавају из АМСС.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, од данас до недеље 17. септембра изводиће се радови на ауто-путу Милош Велики на деоници Прељина – Паковраће, у зони тунела Трбушани, од моста број 4 до улаза у тунел. Данас и сутра радови ће се изводити у смеру ка Прељини, а саобраћај ће бити преусмерен на двосмерно одвијање у супротној коловозној траци, у смеру ка Паковраћу. Од среде до недеље радови ће се изводити у смеру ка Паковраћу. Саобраћај ће бити преусмерен на двосмерно одвијање у супротној коловозној траци у смеру ка Прељини.

Данас до 15 часова изводе се радови на кошењу траве на банкинама, на деоници ауто-пута Милош Велики између Љига и Такова у оба смера. У зони радова, за саобраћај су заузете зауставне саобраћајне траке.

Данас до 15 часова изводе се и радови на прању тунела Велики Кик, у смеру ка Београду. Шодно динамици извођења радова, за саобраћај ће бити затворена претицајна или возна саобраћајна трака.

Због радова који се изводе на магистралном путу између Златибора и Борове Главе, саобраћај се до краја године одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора. Сличан режим саобраћаја је и на путу између Кокиног Брода и Прибојске Бање где се изводе радови на мостовима Вренаша и Рутоши.

На деоници Косјерић – Пожега, због радова на реконструкцији моста преко реке Ненадковице, саобраћај се, на мосту, одвија преко привремене девијације, уз наизменично пропуштање возила, до 5. октобра.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза нема задржавања дужих од 20 минута, а на оним најфреквентнијим са Мађарском, Хрватском и Македонијом задржавања током дана могу бити променљива и повремено дужа. Радним данима формирају се колоне теретних возила на терминалима са Бугарском, Хрватском и Мађарском када задржавања за возаче камиона и шлепера постају вишесатна.

Поделите вести