Претрага
[rstr_selector]

Саобраћај појачан на путним правцима ка Македонији, Црној Гори и Бугарској

Налазимо се на почетку летње туристичке сезоне када је саобраћај на путним правцима ка Македонији, Црној Гори и Бугарској појачан. На главним граничним прелазима повремено је могућ већи број возила, па је боље користити  мање алтернативне прелазе, поручују из АМСС-а.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, на деоници Трбушани – Коњевићи – Чачак – Самаила, у близини Горичана, нормализован је саобраћај за путничка возила, док је за теретна возила преко 12 тона, и даље на снази забрана саобраћаја.

Због радова на мосту преко реке Деспотовице, на деоници магистралног пута Горњи Милановац – Прељина, саобраћај се од 7 до 17 часова одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.
Исти режим саобраћаја је и на деоници Брус-Брзеће због одрона у месту Грашевци.
Због оштећења пута, саобраћај се одвија успорено на деоници Ариље – Висока, а пут Мрчајевци – Краљево код Адрана није у функцији због оштећења моста. Возачи могу користити путни правац Мрчајевци – Кнић – Гружа – Краљево.

Данас ће се изводити радови на кошењу разделног појаса, на ауто- путу Милош Велики на деоници Лајковац – Љиг, у оба смера. У зони радова за саобраћај ће бити затворене претицајне траке.
Стање на граничним прелазима је променљиво. Према подацима Управе граничне полиције, на граничном прелазу Градина, на излазу из Србије, путничка возила се задржавају око два сата, а на теретним терминалима  задржавања су вишесатна на прелазима са Мађарском и Хрватском.

Поделите вести