Saobraćaj umeren, uslovi za vožnju povoljni

Saobraćaj umeren, uslovi za vožnju povoljni

0
Foto: Dženarika Info
Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, pa je vodosnabdevanje uredno, a u Balkanskoj ulici su moguća povremena isključenja vode zbog radova na zameni vodovodnih priključaka. U Gornjem Milanovcu nema kvarova kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do iskjljučenja vode.

Elektrosnabdevanje

Iz čačanske Elektrodistribucije su najavili isključenje od 9 do 14 časova u delu Trbušana oko Rasadnika, a u delu Pridvorice zaseok Brekovac bez struje će biti od 9 do 15 časova.
Na području Gornjeg Milanovca zbog radova na dalekovodu od 8 do 16 časova bez struje će biti Gornja Crnuća i Prnjavor.

Hitna pomoć

Lekari čačanske hitne medicinske službe obavili su u toku prethodna 24 sata 13 ambulantnih pregleda i 35 kućnih poseta, a u Gornjem Milanovcu je evidentirano 18 pregleda u stanici hitne pomoći i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalje savetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i nervnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teško povređeno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja i poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kratanja.

Stanje na putevima

Nakon jutarnje magle, vozače će tokom dana pratiti povoljni uslovi za vožnju. Promenljive vremenske prilike povećavaju opasnost od odrona zbog čega se savetuje opreznija vožnja na putevima u planinskim predelima, pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
U toku su radovi radovi na ispitivanju tunelskih cevi u tunelu Brančić na autoputu Beograd – Čačak zbog kojih će još danas biti zatvoren smer tunela ka Čačku, a od 23. do 27. će biti zatovren smer ka Beogradu. Za vreme zatvaranja tunela saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz slobodnu tunelsku traku.
Zbog radova na redovnom održavanju vijadukta na obilaznici oko Čačka, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Saobraćaj je obustavljen na mostu preko Kravaričke reke na deonici Lis – Arilje. Alternativni putni pravac je preko Lučana i Požege, ili Guče i Ivanjice.
Zbog radova na mostu Sušica na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice na snazi je obustava saobraćaja od 8 do 14 časova, a vozila se preusmeravaju na obilazni put preko Mačkata.
Danas će biti obustavljen saobraćaj na deonici Jošanička Banja – Koapaonik od 8 do 16 časova. Alternatnivini putni pravac je preko Biljanovca, Raške i Rudinice ili se kao prilaz može koristiti put preko Kruševca, Brusa i Brzeća.
Prema podacima Uprave granične policije nema zadržavanja na putničkim terminalima, dok su na teretnim ona ubočajena, jedino se na graničnom prelazu Sremska Rača teretna vozila zadržavaju višesatno.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR