Saobraćaj umerenog intenziteta, oprezno na putevima gde ima radova

Saobraćaj umerenog intenziteta, oprezno na putevima gde ima radova

0
Foto: Dženarika Info
Stanje na putevima

Vremenske prilike su povoljne, a prohodnost puteva je dobra. Saobraćaj je umerenog intenziteta, i za sada nema vanrednih zastoja i prekida, a do usporene vožnje može dolaziti u zonama radova na kojima je izmenjen režim odvijanja saobraćaja.
Danas do 15.00 časova, izvodiće se radovi na košenju razdelnog pojasa, na deonici Takovo – Preljina zbog čega će za saobraćaj biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, u oba smera.
Na deonici Takovo-Pranjani u toku su radovi na rehabilitaciji puta, zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Prilaz Kopaoniku iz pravca Brusa i Brzeća je onemogućen zbog obustave koja je na snazi od 7.00 do 17.00 časova jer su u toku radovi između Brzeća i Rendarske krivine. Prilaz iz pravca Jošaničke banje takođe nije moguć, a obustava će na ovoj denoci trajati do 1. novembra.
I dalje je obustavjen saobraćaja na deonici Krčmar – Divčibare zbog čega se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih čekanja, dok se na teretnim, vozila duže zadržavaju na izlazu iz zemlje na prelazima ka Mađarsoj i Hrvatskoj, a trenutno su čekanja od 60 do 180 minuta.

Policijska uprava

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice prošlo sa lakšim telesnim povredama, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće do 14 časova u Bresnici.

Elektrosnabdevanje

U Čačku nema planiranih radova na elektro mreži zbog kojih bi dolazilo do isključenja struje, a kvar je registrovan u Goričanima u zaseoku Petrovski potez i biće saniran u toku prepodneva.
U Gornjem Milanovcu će zbog planiranih radova od 9.00 do 14.00 časova bez struje biti zaseok Šumjakovina u Gojnoj Gori.
Za sutra su planirani radovi na priključenju nove trafostanice u Vranićima zbog čega će od 9.00 do 13.00 časova bez struje biti delovi Vranića i Milićevaca. Zbog radova na raskresu rastinja u zoni dalekovoda, od 09:00 do 14:00 časova bez električne energije biće potrošači u Katrzi i delu Mrčajevaca, zaseoci Terzići, Krnjine i Guševac. Na području Gornjeg Milanovca sutra će od 09.00 do 13.00 časova bez struje biti zaseok Trifunovići i Ridovi brdo u Pranjanima.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u čačku nema kvarova, a u Gornjem Miloanovcu je zbog radova na popravci kvara zatvorena voda u Ulici Miše Lazića. Očekue se da će kvar biti saniran do 12 sati.

Bioprognoza

Relativno povoljne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolju.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR