Претрага
[rstr_selector]

Saobraćajnice u gradu prohodne, apel građanima da čiste ispred svojih kuća

Čišćenje snega sa ulica na gradskom području u Čačku povereno je JKP „Komunalac“, dok je za čišćenje pešačkih staza i trotoara zaduženo „Gradsko zelenilo“, kaže Miloš Čekanović, tehnički direktor JP „Gradac“. Prema njegovim rečima, radnici ovih preduzeća su tokom noći bili angažovani na čišećnju snega, dok su na seoskom području ekipe JKP „Moravac“ i preduzeća „Ratko Mitrović Construction“ očistili 90% odsto puteva.

– Održavanje sobraćajnica u gradu vrši JKP „Komunalac“ i oni su tokom noći čistili i prešli preko 300 km puteva prvog prioriteta. Možda se postavlja pitanje kvaliteta, ali sve ulice u gradu prvog i drugog prioreiteta su očišećene. Prošla je mehanizacija i bačena je so, ali moram da napomene da so ne može da reaguje kada su veoma niske temperature. Što se tiče trotoara i pešačkih staza, oni se čiste prema programu zimskog održavanja koje je povereno „Gradskom zelenilu“, a tu spadaju i Gradski bedem i pešački most. Radnici ovog preduzeća su takođe noćas čistili, koliko su bili u mogućnosti sa raspoloživim ljudstvom, a sada u čišćenje uključuju i mehanizaciju  kako bi se proširili torotari, naročito oni širi kao što je slučaj u Bulevaru Oslobođenja i Bulevaru Vuka Karadžića. Jedino se savetuje građanima i vlasnicima lokala da očiste sneg na trotoarima i da količinu očišćenog snega ostave uz ivičnjak.

Vanredne intervencije se vrše po pozivu građana

Putni pravci kojima se odvija autobuski saobraćaj su očišćeni, a tokom dana će se vršiti vanredne intervencije na osnovu poziva građana, kaže tehnički direktor JP „Gradac“.

– Tokom noći smo intervenisali i na seoskom području. Naši izviođači radova, a to su JKP Moravac i „Ratko Mitrović Construction“ su očistili oko 90 odsto seoskog područja. Čišćenje se nastavlja i tokom popodneva, kada će mehanizacija biti upućena na mesta gde je tokom noći bilo vetra i snežnih nanosa kao što je slučaj na putu koji spaja Vujetince i Ostru. U ovom trenutku svi putni pravci gde ide autobuski saobraćaj i koji su u prioritetu po programu zimskog održavanja su očišćeni i prhodni. Već smo počeli da radimo na čišćenju i putnih pravaca pema vanrednim nalozima po pozivu građana u mestima gde ima sahrana ili gde ima bolesnih i ugroženih građana koje treba prevesti u bolnicu, rekao je Miloš Čekanović.

Поделите вести

Један одговор

  1. Jeste da očistimo a onda cistas da prodje i nabaca pola metra snega na očišćen trotoar…i onda deca do škole ajmo po ulici…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *