[rstr_selector]
Foto: ,,Shabby Chic Design" Čačak

„Šebi šik dizajn“: Akreditovane radionice za sve ljubitelje ,,šebi šik” stila

Atelje za reparaciju i redizajn nameštaja enterijera, „Šebi šik dizajn“ (Shabby Chic Design) iz Čačka, koje je i zastupnik boja Eni Sloun (Annie Sloan) za Srbiju, održava akreditovane, sertifikovane radionice koje privlače veliku pažnju svih ljubitelja ,,šebi šik” stila, ali i onih koji bi želeli da nauče kako sami mogu da ožive neki dotrajali komad nameštaja. Ove radionice privlače veliko interesovanje ne samo Čačana već i ljudi iz različitih krajeva Srbije i regiona. Program radionica je isti kao svuda u svetu, a cena je prilagođena našem standardu.

Radionice se sprovode na tri nivoa, dostupne su svim zainteresovanima, a pored toga što su interesantne kao hobi one mogu da budu i korisne, objašnjava Marija Lukić, vlasnica ateljea „Šebi šik dizajn” i trener za obuku sa dugogodišnjim iskustvom u restauraciji i reparaciji starog nameštaja.

– Akreditovane radionice su zanimljive po tome što su tačno definisane onako kako su propisane u Engleskoj. Takve su u celom svetu, pa je to slučaj sada i kod nas. Sprovode se na tri nivoa. Mi smo počeli u Čačku sa prvim nivoom i već smo održali šest radionica. Na prvom nivou uči se nanos boja Eni Sloun –  kako se nanosi jedna boja, kako se nanose dve boje i kako se radi sa njima. Pored toga, uče se i dve tehnike – rad šablonom i rad voskovima koji su jedan od najlepših proizvoda Eni Sloun, za mene lično. To je vrsta zaštite materijala, odnosno zaštita onoga što uradite. Na taj način, polaznici su potpuno osposobljeni da mogu sami sebi kod kuće da oboje sve. Drugi nivo se održava u decembru pred praznike, uz određeni praznični popust, kada polaznici donose komad svog nameštaja i tada zajedno radimo bojama Eni Sloun.

Boje kojima se radi su specifične, potpuno bezbedne i prilagođene za rad u zatvorenom prostoru.

– Boje su apsolutno bezbedne, sertifikovane čak i za dečje igračke. Potpuno su ekološke, mogu da se upotrebljavaju u zatvorenom prostoru jer nemaju nikakve mirise, tako da možete sa njima da radite i u prostoriji u kojoj borave deca.

Prva sledeća radionica održava se u subotu 19. novembra u 16 časova.

– Ukoliko neko hoće da se prijavi to može da učini pozivom na broj 063 503 123 ili preko društvenih mreža. Prvi nivo traje tri sata, a drugi i treći nivo traju po četiri sata. Obuke se održavaju subotom, u jednom zanimljivom i inspirativnom prostoru u Ulici Župana Stracimira 4. Svi zainteresovani su dobrodošli da se prijave.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *