Sećanje na velikog pedagoga

Sećanje na velikog pedagoga

Sećanje na doktora Branka Kovačevića, istaknutog čačanskog pedagoga, večeras će biti evocirano u Svečanoj sali Muzičke škole u Čačku

0

U Svečanoj sali Muzičke škole u Čačku večeras će biti održano veče sećanja na Branka Kovačevića, organizovano povodom godišnjice smrti velikog čačanskog pedagoga. Jedan od organizatora večeri, Vučko Grujović, kaže da su organizaciju programa, koji počinje u 19.00 časova, pomogli Kovačevićeva porodica, Kolo srpskih sestara i Međuopštinski istorijski arhiv.

– Uz nekoliko muzičkih numera podsetićemo se doktora Branka Kovačevića koji je dao veliki doprinos razvoju obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i privrede u ovom kraju. On je svakako jedan od zaslužnih građana Čačka i moravičkog kraja, a sa pravom se može reći i Srbije, kaže Grujović.

Branko Kovačević je posle učiteljske škole završio Filozofski fakultet na grupi za pedagogiju i psihologiju, a na Fakultetu političkih nauka odbranio je disertaciju na temu sprege privrede i psihologije. Radio je kao učitelj i prosvetni inspektor i bio direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i direktor Međuopštinskog zavoda za unapređenje obrazovanja. Autor je 15 knjiga.

POSTAVI ODGOVOR