Претрага
[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

Sedam beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

bebee-servis-obrU porodilištu Opšte bolnice u Čačku u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, četiri devojčice i dva dečaka, dok je u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda juče popodne su registrovana dva kvara u Jezdini i na Gučkom putu koji još uvek nisu sanirani. Radnici Vodovoda će u toku pre podneva raditi na otklanjanju ovih kvarova i očekuje se da će radovi biti sanirani do 12.00 sati. U Gornjem Milanovcu je zbog kvara na vodovodnoj mreži došlo do prekida u snabdevanju vodom u Neškovića naselju. Kvar će biti saniran do do 12.00 sati.

Bioprognoza

bio-prognoza-3-servis-obrBiometeorološke prilike danas mogu doprineti pojačanju tegoba kod osoba koje pate od srčanih obolјenja, a u jutarnjim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija su moguće glavobolјa i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitnaHitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata interevenisala je 69 puta, od tog broja 26 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 43 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 39 pregleda, od kojih su 32 ambulantna, a sedam kućnih poseta. Lekari u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledali su 39 pacijenatai, obavili su i jednu kućnu posetu, a jedan pacijent je transportovan na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaMoguća kiša koju meteorolozi prognoziraju za danas može doneti zastoje i usporenu vožnju, saopštio je AMSS. Neprilagođena brzina u uslovima mokrih kolovoza je najčešći uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda, zbog čega se vozačima savetuje da ukoliko naiđu na kišu ili jače pljuskove smanje brzinu i voze na većem odstojanjem između vozila kako bi na vreme reagovali i bezbedno zaustavili vozilo. Turistička sezona donosi pojačan saobraćaj, a ovaj period karakterističan je i po većem broju izmena u saobraćaju zbog radova kojih je iz dana u dan sve više.
Prema podacima iz Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, zadržavanja su trenuto do 30 minuta. Tokom dana promenljiva zadržavanja očekuju vozače na izlazu iz Srbije na prelazima Horgoš i Batrovci, kao i na ulazu u našu zemlju na prelazu Gradina sa Bugarskom.

 

Поделите вести