[rstr_selector]

Sedam beba rođeno u čačanskom porodilištu

Porodilište

U čačanskom porodilištu 17. i 18. aprila nije bilo porođaja, ali zato danas imamo lepe vesti i jednu srećnu sedmicu u porodilištu. U toku prethodna 24 sata rođeno je sedam beba i to šest dečaka i jedna devojčica. U porodilištu u Gornjem Milanovcu juče nije bilo porođaja.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu nema kvarova na elektromrežama, a nema ni planskih isključenja struje.
Na području Dragačeva su u toku radovi na dalekovodu zbog kojih su do do 17.00 časova bez električne energije područja Puhova i Lisa, a zbog radova na niskonaponskoj mreži, koji će se izvoditi do 30. aprila u Dljinu, od 8.00 do 17.00 časova bez struje će svakog dana ostajati zaseok „Marinkovići“. Za sutra su planirani radovi na dalekovodu pa će
potrošači u Turici u zaseoku Matića brdo i Puhovu u zaseoku Blagojevići, bez električne energije biti od 08.00 do 17.00 časova.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na osobe sa respiratornim i reumatskim tegobama, kao i one sa povišenim krvnim pritiskom. Razdražlјivost, pospanost i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgdoe u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kotrole biće do 14 časova na putu od Mrčajevaca ka Bresnici, a do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajanicama u Čačku.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju mestimično vlažni kolovozi jer će u pojedinim krajevima Srbije padati kiša, a u planinskim predelima je moguć i slab sneg, pa je vožnju potrebno prilagoditi uslovima na putu. Učenici starijih razreda su ponovo krenuli u škole, pa je potrebna veća opreznost uz dodatno smanjenu brzinu na ulicama oko škola.
U toku je sanacija asvalta u Ulici Dr Dragiše Mišovića u Čačku, pa se u zoni radova saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Slično je i u delu Ulice Đakona Avakuma u Atenici, gde se zbog sanacije mosta preko Ateničke reke od 7.00 do 17.00 časova vozila naizmenično propuštaju.
Izvode radovi na pranju tunela Šarani, u smeru ka Čačku, a za saobraćaj je zatvorena vozna traka.
Do 23. aprila radiće se na redovnom održavanju deonice Svračkovci – Preljina, zbog čega se od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza prolazi se bez zadržavanja, dok teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj i Mađarskoj povremeno čekaju i više sati.

 

Поделите вести