Претрага
[rstr_selector]

Sedam devojčica rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest devojčica, dok je u Gornjem Milanovcu juče rođena jedna devojčica.

Elektrosnabdevanje

eps malaStanovnici Čačka, Gornjeg Milanovca i Dragačeva jutros su uredno snabdeveni strujom, a u Ivanjici će zbog planskih radova na kablovskom vodu u vremenu od 09.00 do 14.30 časova bez električne energije biti desna strana uluce Boška Petrovića, od autobuske stanice do suda.

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je došlo do pucanja vodovodnih cevi u Ulici Čedomira Vasovića i u Miokovcima u blizini rezervoara R4. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. Nakon završenih radova, zbog promene pritiska može doći  do pojave mutnoće, a u tom slučaju treba otvoriti sve česme do pojave bistre vode.
U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima snadbevanje vodom je redovno.

Grejanje

radijator malaGrejanje u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima funkciniše normalno. Iz JKP za grejanje „Čačak“ za sutra najavljuju radove na rekonstrukciji podstanice u zgradi broj 14 na Ljubić keju zbog čega će od 10.00 sati doći do prekida u isporuci toplotne energije. Stanovi u pomenutoj zgradi će bez grejanja biti tokom celog dana s obzirom da je u pitanju veći obim posla u podstanici.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Biometeorološke prilike mogu uticati nepovolјno na većinu hronično obolelih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari, srčani i cerebrovaskularni bolesnici. Poremećaj sna, bolovi u mišićima i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaHitna pomoć u Čačku intervenisala je 37 puta na terenu u toku prethodna 24 sata, dok je u ordinaciji evidentirano 27 pregleda. U Gornjem Milanovcu pomoć lekara u stanici Hitne pomoći zatražilo je 30 pacijenata, a kućnih poseta je bilo 15. Ivanjički lekari imali su 65 hitnih intervencija od kojih je 6 bilo na terenu.

Saobraćajna policija

policija-servisU Čačku su se, u toku jučerašnjeg dana, dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 16.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku kao i na putevima u Mrčajevcima.

Поделите вести