Sedam miliona za štedljive sijalice

Sedam miliona za štedljive sijalice

0

Novac koji Čačani izdvajaju na ime ekološke takse u najvećoj meri, ove godine, biće upotrebljen za nabavku štedljivih sijalica za uličnu rasvetu, za šta će iz fonda za ekologiju biti izdvojeno sedam miliona dinara.

Dragan Nikolić, pomoćnik gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i zaštitu životne sredine, kaže da će osim za led sijalice, sredstva od ekološke takse biti upotrebljena za kontrolu vazduha i vode, kao i za školske projekte koji imaju za cilj da razvijaju ekološku svest kod mladih:

– Mi pokušasvamo da svaki dinar koji građani kroz takse uplate gradu Čačku bude maksimalno iskorišćen u njihovu korist. Radimo energetski efikasno osvetljenje kako bi troškovi javne rasvete bili što manji. Za te namene imamo predviđenih sedam miliona dinara koji će biti utrošeni za zamenu klasičnih sijalica ulične rasvete led svetiljkama, zatim tri miliona za utvrđivanje propisanih parametara ugroženosti životne sredine, kao i za škole i projekte koje oni rade. Svi đački projekti su vezani za oblast zaštite životne sredine, a u njima učestvuju deca od predškolskog uzrasta pa sve do srednjoškolaca – rekao je dragan Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR