Претрага
[rstr_selector]

Sedmica u čačanskom porodilištu

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaIz čačanskog porodilišta jutros stiže sedam muštuluka s obzirom na to da je u toku prethodna 24 sata rođeno sedam beba i to šest deevojčica i jedan dečak.

U isto vreme u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrHitne medicinske službe u Čačku i Gornjem Milanovcu imale su ukupno 112 intervencija u toku prethodna 24 sata. Više posla bilo je za čačanske lekare koji su u ordinaciji pregledali 39 pacijenata, a na terenu su intervenisali 42 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 25 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaVećina hroničnih bolesnika može očekivati uobičajene tegobe. Oprez se savetuje osobama sa respiratornim i srčanim obolјenjima. Kao meteoropatske reakcije mogući su poremećaj sna i neraspoloženje. Povećana pažnja u saobraćaju je neophodna.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrethodnog dana na području Čačka, Ivanjice i Guče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a po jedna se dogodila u Gornjem Milanovcu i Lučanima u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika.
Radari će kontrolisati brzinu kretanja vozila u Mrčajevcima do 16.00 časova, a na gradskim saobraćajnicama do 22.00 časa.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPrvi vikend u avgustu doneće pojačan saobraćaj zbog smene turista. Kako su saopštili iz AMSS najopterećeniji je Koirdor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, a isto je i u suprotnom pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj pa se zbog većeg priliva vozila stvaraju kolone i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i granični prelazima. Trenutno su najoptetrećeniji granični prelazi sa Mađarskom i Hrvatskom, na prelazu Kelebija na izlazu iz Srbije čekanja su oko 120 minuta, a na ulazu do sat vremena, dok se na graničnom prelazu Horgoš na izlazu čeka oko 90 minuta, na Batrovcima su zadržavanja oko sat vremena, dok se na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Šid čeka oko 90 minuta. Pojačan intenzitet saobraćaja vozače očekuje i na putu ka crnogorskom primorju na putu preko Čačka i Užica, a na deonicama gde ima radova moguća je usporena vožnja, ali i kraći zastoji.

Поделите вести