[rstr_selector]

Sedmica u čačanskom porodilištu

Porodilište

U čačanskom porodilištu 6. septembra je rođeno sedam beba, jedan dečak i šest devojčica. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođene su dve bebe i to dve devojčice.

Vremenska prognoza

Jutro će biti sveže, po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Uveče se na severu, zapadu i jugozapadu, a tokom noći i u centralniim krajevima očekuje prolazno umereno naoblačenje ponegde sa kratkotrajnom kišom. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura biće od 11 do 18, a najviša dnevna od 27 do 32 stepena.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike će imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike i osetlјive osobe, pa im se savetuje oprez. Glavobolјa i bolovi u mišićima i zglobovima su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se maksimalna koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

Zbog kvarova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu do 11 sati prekid u snabdevanju vodom imaće stanovnici Ulice Heroja Draževića, dok će od 11 do 14 časova bez vode biti Ulica Lole Ribara.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona u Mrčajevcima, od 8.00 do 15.00 časova bez struje će biti potrošači sa desne strane magistralnog puta ka Kraljevu, posle restorana „Talija“.
Od 9.00 do 15.00 časova zbog rekonstrukciji dalekovoda u Žaočanima bez električne energije biće potrošači u centru sela kao i zaseoci Mostine, Ćirovača, Gaj i Jovanovići. Planirano je da se radovi i u Mrčajevcima i u Žaočanima izvode do 11. septembra.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je 35 puta na terenu u toku prethodna 24 sata, a 31 pregled je evidentiran u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su za 24 sata pregledali 25 pacijenata u hitnoj pomoći, a devet puta su izlazili na teren.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku su evidentirane četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe teško povređene, a jedno lice je prošlo sa lakšim telesnim povredama. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima tokom vikenda nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana od 19.00 do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama na gradskom poduručju Čačka.

Stanje na putevima

Pojačan saobraćaj i uobičajeno veći broj vozila karakterističan je za prvi radni dan u nedelji koji može doneti usporenu vožnju na gradskim saobraćajnicama, ali i na prilazima većim gradovima.
Usporena vožnja zbog radova vozače očekuje na deonici od Užica ka Zlatiboru, na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, gde se radovi izvode radnim danima od 7.00 do 16.00, a subotom od 7.00 do 15.00, na istoj deonici izvode se radovi u tunelu Surduk a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila od 19.00 do 07.00 sati ujutru, a kod petlje „Sušica“ u toku je sanacija nadvožnjaka „Kneževići“, zbog čega se saobraćaj preusmerava preko novoizgrađene devijacije.
Na magistralnom putu između Batočine i Kragujevca u toku su radovi na izgradnji nove trake uz rekonstrukciju postojeće, brzina je kroz Batočinu ograničena na 40 km na čas, a u satima pojačanog saobraćaja moguća su i desetominutna zadržavanja.
Na deonici Pazarište – Tutin na snazi je obustava saobraćaja zbog radova koji se izvode na punom profilu puta, pa vozači moraju koristiti alternativne puteve.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok teretna vozila na graničnom prelazu Btrovci ka Hrvatskoj čekaju višesatno, a ka Mađarskoj od 60 do 120 minuta.

 

Поделите вести