[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

Sedmica u čačanskom porodilištu

Porodilište

Lekari i babice u čačanskom porodilištu obavili su u toku jučerašnjeg dana sedam porođaja. Tom prilikom je rođeno pet dečaka i dve devojčice.

Elektrosnabdevanje

Na elektromreži u Čačku nema kvarova, tako da je snabdevanje srujom uredno. U Dragačevu je u kvaru dalekovod za Prilipac  zbog čega je bez struje devet trafostanica iz kojih se strujom snabdevaju sva sela od Prilipca do Donje Kravarice. Kvar će biti otklonjen u toku prepodenva. U Gornjem Milanovcu su u planu radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih će od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u Takovskoj ulici i delovima Kursuline i Drinčićeve, a u Ivanjici će zbog radova na dalekovodu bez struje biti naselje Gliječa i gornji deo naselja Bele Njive u vremenu od 08.00 do 17.00 časova.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani su kvarovi u Dragačevskoj i Šumadijskoj ulici, a prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ biće sanirani u toku prepodneva. Za vreme radova na popravci kvarova moguća su kratkotrajna isključenja vode.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetlјivih osoba.

Hitna pomoć

Pomoć lekara u hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 30 pacijenata, a na terenu su lekari obavili 26 pregleda. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Stanje na putevima

Zbog povremeno slabe kiše u nižim, ili susnežice i snega u višim predelima, vozači danas mogu nailaziti na mestimično vlažne kolovoze. ali bez opasnosti od poledice jer su temperature uglavnom iznad nule. Na putevima pored reka i u kotlinama vidljivost može biti slabija u jutarnjim satima. Usled otapanja snega povećava se opasnost od odrona, pa pažljivije treba voziti pored Ibra, Drine i Morave, ali uvek treba usporiti i na ulazu i izlazu iz tunela. Saobraćaj je van gradova umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja, ali na manja usporenja i kraće zastoje treba biti spreman na deonicama na kojima se izvode radovi.
Zbog radova na sanaciji kolovoza i zameni odbojne ograde na deonici magistralnog puta Preljina – Ovčar Banja, saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će se izvoditi do kraja marta od 8.00 do 17.00 časova, a u istom periodu do 15. aprila na deonici od Čačka ka Guči, kod Spomen parka, radiće se na izgradnji trotoara, pa se vozila i na ovoj deoici naizmenično propuštaju.
Prema informacijama Uprave granične policije putnička vozila na našim graničnim prelazima prolaze bez dužih čekanja, dok su na teretnim na izlaznim terminalima ka Hrvatskoj, Mađarskoj i Bugarskoj zadržavanja višesatna. Na Horgošu se čeka četiri sata, na Kelebiji dva, na Batrovcima šest sati, na graničnim prelazima Šidu i Bačka Palanka pet, a na Gradini sat vremena.

Поделите вести