Претрага
[rstr_selector]

Sedmicu započinjemo sa šest novih razloga za radost

Elektrosnabdevanje

eps malaZa danas je planirano kratkotrajno 45-minutno isključenje dalekovoda Ateničko polje-Trnava od 10.00 do 10.45 sati.
U drugoj fazi rekonstrukcije, koja počinje sutra, 04.oktobra, planirana je zamena stubova na trasi dalekovoda u Kulinovcima u neposrednoj blizini Trafostanice Čačak 1. Zbog tih radova planirano je isključenje trafo stanice i prenapajanje konzuma na alternativne pravce. Ovo za posledicu ima kratkotrajna isključenja i prekide u toku noći ili u ranim jutarnjim satima (utorak, sreda) na području naselja od Atenice, Trnave, Zablaća i Slatine (prema Kraljevu). Prema informacijama iz Elektrodistribucije    u Gornjem Milanovcu ovog jutra bez struje je područje od Vrećevšnice prema Gornjoj Crnući zbog kvara na dalekovodu. Planirano je da kvar bude otklonjen u toku prepodneva. U opštini Ivanjica ovog ponedeljka radi se na otklanjanju kvara u selu Lisa, čiji jedan deo nema struju. Prema obećanju nadležnih kvar će biti otklonjen do 10 sati. Na području Guče i Lučana elektrosnabdevanje je uredno.

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informacijama iz čačanskog Vodovoda bez vode će ovog ponedeljka pre podne biti stanovnici ulice Svetozara Markovića zbog radova na vodovodnoj mreži. U Gornjem Milanovcu od 8 do 12 sati bez vode će biti Cerska ulica i naselje Ražanik. Ivanjica, Guča i Lučani vodom će danas biti uredno snabdeveni.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaDežurni lekari u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku obavili su  u toku prethodna 24 časa 41 pregled u ordinaciji i 47 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 45 ambulantnih pregleda i 8 izlazaka na teren, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala   93 puta, od čega 7 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza mala Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojavu tegoba kod većine hronično obolelih, a naročito kod kardiovaskularnih bolesnika i osoba sa disajnim problemima. Glavobolјa, pospanost i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Dodatan oprez je neophodan učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste malaProtekla 24 časa donela su nam šest razloga za radost. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u toku proteklog dana i noći. U čačanskom porodilištu rođena su dva dečaka i tri devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedna devojčica.

Saobraćajna policija

policija znacka malaPrema informacijama Policijske uprave u Čačku u toku proteklog vikenda na teritoriji Moravičkog okruga dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda. U šest nezgoda koje su se dogodile u Čačku jedna osoba zadobila je teške telesne povrede, dok je pet osoba lakše povređeno. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ivanjici jedna osoba je poginula, a u tri nezgode evidentirane u Gornjem Milanovcu dve osobe su zadobile lake telesne povrede.

Radarske kontrole će do 19 časova danas kontrolisati brzinu kretanja vozila u Parmencu, 0d 14 do 17 časova na putnom pravcu Preljina-Majdan i od 14 do 19 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Поделите вести