[rstr_selector]

Sednica je bila regularna, tvrdi Jovica Carević

U osvrtu na pre dva dana održanu sednicu Skupštine opštine Gornji Milanovac, predsednik gornjomilanovačkih socijalista, Jovica Carević, optužuje deo odbornika za blokadu rada Skupštine, ali i pojedince direktno označava kao organizatore blokade. On je izričit da je, bez obzira na blokadu i privremeni prekid u radu, nastavak sednice bio u zakonskim okvirima.
– Rad su blokirale manje političke grupacije i to četiri odbornika Nove Srbije i jedan deo odbornika Socijalističke partije Srbije koje je organizovao bivši predsednik opštine, Milisav Mirković i sa njim Dragan Đorđević, Srbo Nešović i Dušan Antonijević. Oni su svi, sem Mirkovića, izašli ispred govornice, a tu su se našli i „Mladi Milanovca“ i svi zajedno nisu dozvolili da se nastavi rad Skupštine. Zamenik predsednika Skupštine, Zoran Radovanović, nastavio je da vodi sednicu ali odbornici okupljeni ispred govornice su ometali rad tako da je sednica bila prekinuta. Dobili su prvu, a zatim i drugu opomenu, ali ni posle toga nisu hteli da napuste skupštinsku salu. Sednica je nastavljena posle nekih 10-15 minuta u Okružnom načelstvu, kaže Carević.

Deo odbornika nije želeo da napusti skupštinsku salu

Carević kaže da je do blokade došlo zato što deo odbornika nije želeo da predsednik Skupštine bude smenjen i izabran novi.
– Odbornici nisu ništa zahtevali, oni samo nisu želeli da se sednica održi jer nisu želeli da predsednik Skupštine bude smenjen. To je bila čista opstrukcija rada Skupštine. Inače, sve je bilo legalno: i opomene, i isključenje iz rada, ali oni nisu hteli ništa od toga da ispoštuju. Sa druge strane, mi smo imali veliku većinu od 31 odbornika koji su želeli da nastavimo sa radom. Mi smo sednicu nastavili u zgradi Okružnog načelstva, a oni su ostali u sali Skupštine opštine odakle nisu hteli da izađu jer očigledno nisu želeli smenu predsednika Skupštine, rekao je Carević.

 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *