[rstr_selector]

Seniori Borca treći na prvom biciklističkom Kupu Srbije

Ovogodišnja biciklistička sezona u Srbiji počela je u subotu 15. aprila prvom trkom za Kup Srbije koja je održana u Beogradu na kružnoj stazi na Ušću. Dužina jednog kruga je bila 4 kilometra. Seniori i juniori vozili su zajedno 25 krugova u dužini od 100 kilometara. Već u prvom delu trke odvojila se prva grupa od 5 takmičara u kojoj je bio i biciklista Borca Marko Danilović. Oni su išli zajedno do cilja gde je u sprintu pobedio junior Veljko Stojnić iz Sombora, dok je Danilović osvojio treće mesto. Iza vodeće grupe vodila se takođe velika borba u kojoj je Stefan Stefanović dobro vozio i osvojio peto, a Goran Antonijević deseto mesto. Ovi pojedinačni rezultati bili su dovoljni da Borac ekipno osvoji treće mesto iza Partizana i Metalca. U ovoj trci je dobro vozio i junior Stefan Sretenović koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio peto mesto.
U trci kadeta koji su vozili 12 krugova, ekipa Borca je bila četvrta, iako su očekivanja bila znatno bolji rezultat. Pred samu trku Veljko Vučićević se razboleo, ali je trku ipak završio na sedmom mestu. Bogdan Milošević je u prvim krugovima doživeo pad zbog problema na biciklu, a mehaničkih problema sa biciklom imao je i Dimitrije Jeremić tako da su na kraju osvojili šesnaesto, odnosno sedamnaesto mesto.

Poletarci osvojili drugo mesto

Poletarci Borca, kojima je ovo bila prva trka uopšte, vozili su 3 kruga i ekipno osvojili drugo mesto. Boško Veličić došao je u vremenu pobednika i osvojio šesto mesto, Đorđe Koković je bio sedmi, a Matija Peković dvanaesti.

Na drugom Kupu Srbije ekipa Borca oslabljena

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na drugom Kupu Srbije u Somboru 23. aprila, ali će ekipa biti oslabljena jer će u isto vreme na trkama u Mađarskoj i Slovačkoj za reprezentaciju Srbije nastupiti Marko Danilović i Stefan Stefanović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *