Претрага
[rstr_selector]

Seoski putevi u Dragačevu prohodni

Na području opštine Lučani juče je bilo poteškoća sa čišćenjem seoskih puteva, jer je navodno došlo do zloupotrebe pri raspodeli nafte koju meštani koriste za uklanjanje snega.

U opštini kažu da je problem sa naftom prevaziđen i da već danas svi predstavnici mesnih zajednica gorivo mogu preuzeti na benzinskim pumpama.

– Na sastanku sa predsednicima mesnih zajednica je dogovreno da svako od njih prijavi kilometražu koju je neophodno čistiti u zimskom periodu. Prema dužini puta napravljene su kategorije na osnovu kojih je opredeljen novac za kupovinu nafte. Na području opštine su određene tri pumpe na kojima predstavnici mesnih zajednica mogu preuzeti gorivo. Ovaj sistem bez problema funkcioniše i svi seoski putevi koji su u programu čišćenja su prohodni. Bilo je nekih pritužbi, odnosno pojedinci su pozivali nezadovoljne građane da se zbog neočišćenog snega obrate predsednici opštine ili pomoćnicima. Međutim, te primedbe se svode na lične nesuglasice među članovima saveta mesnih zajednica. Važno je da su centralni seoski i zaseočki putevi očišćeni i prohodni. Naravno, svi bi voleli da im sneg bude uklonjen do kućnog praga, ali to nije izvodljivo, rekla je predsednica opštine Vesna Stambolić, dodajući da je uklanjanje snega ispred kuća i lokala obaveza građana.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести