[rstr_selector]

Seoski putevi u Sjenici čekaju bolje dane

Na teritoriji Sjenice veliki broj nekategorisanih puteva je u značajnoj meri oštećen, ali bez pomoći države opština taj problem ne može da reši, kaže Mikailo Kaličanin, zamenik predsednika opštine.

Prema njegovim rečima, značajna sredstva se svake godine izdvajaju za posipanje makadamskih puteva, što nije krajnje rešenje, jer je neophodno izvršiti asfaltiranje tih deonica čime bi se poboljšali uslovi života u sjeničkim selima.

Opština nema novac za asfaltiranje seoskih puteva

– Seoski putevi su dosta oštećeni, ali sada nije građevinska sezona i ne možemo da radimo na njihovom uređenju. Svakako ćemo to raditi na proleće, ali u pitanju je oko 600 kilometara makadamskih i nekategorisanih puteva na teritoriji cele opštine, zbog čega ćemo tražiti pomoć Vlade Srbije, da nam odobre neki kredit kako bi asfaltirali te puteve.

Opština svake godine izdvaja oko 500 hiljada evra za nabavku šljunka za posipanje puteva, ali to su bačene pare, jer usled obilnih padavina voda sve odnese, tako da su nam putevi ponovo u lošem stanju. Ako nam Vlada odobri kredit, svakako ćemo raditi na asfaltiranju oštećenih puteva i poboljšanju uslova življenja na selu, rekao je Mikailo Kaličanin.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *