[rstr_selector]

Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

beba-serbis-obrČačak i Gornji Milanovac od juče broje šest novih stanovnika. U čačanskom prodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri devojčice i dečak, a u gornjomilanovačkom su rođene dve devojčice.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna medicinska služba u Čačku imala je 62 intervencije u toku prethodna 24 sata. Od toga 20 pregleda obaljeno u ordinaciji, a 42 na terenu. U Gornjem Milanovcu su lekari u Hitnoj pomoći pregledali 27 pacijenata a obavili su i 11 kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike su nešto povolјnije za hronično obolele. Oprez se savetuje osobama koje pate od hipertenzije. Kod meteoropata se može javiti malaksalost i nervoza. Neophodno je adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrZbog radova na priključku na vodovodnu mrežu koji će se danas obavljati u Trbušanima, moguće je povremeno isključenje vode u delu kod „Furneksa“. Na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 14.00h bez vode će biti Korčaginova ulica i deo naselja Grabovica, a u naseljima od Beršića do Gornjeg Milanovca koji se snabdevanju sa magistralnog cevovoda u toku dana će dolaziti do povremenih isključenja vode.

Uprava saobraćajne policije

policijaPodaci iz čačanske Uprave saobraćajne policije pokazuju da u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda dok su se u Čačku dogodile tri u kojima su dva lica lakše povređena.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Sunačno i toplo vreme doneće danas dobre uslove za vožnju. Za sada je umeren intenzitet saobraćaja, ali se posle podne zbog predstojećeg vikenda očekuje veći broj vozila. Deonice na kojima je izmenjen režim saobraćaja zbog radova, zahtevaju veću opreznost i pri povoljnim vremenskim prilikama.
Još danas su moguće povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta zbog uklanjanja nestabilnih stena kroz Ovčarsko – kablarsku klisuru na deonici Pakovraće – Kratovska stena. Na ovoj deonici će potom biti nastavljeni radovi na pojačanom održavanju puta zbog čega će se saobraćaj do 20. juna odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku regulaciju. Vozačima su na raspolaganju i alternativni pravci preko Markovice i Guče.
U toku su i radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na putu između Požege i Arilja, gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.
Saobarćaj je zbog radova usporeni i na putu od Topole ka Rudniku, kao i na na deonici Užice-Kneževići zbog aktiviranja klizišta u naselju Bela zemlja.

Поделите вести