Šest beba rođeno u čačanskom i milanovačkom porodilištu

Šest beba rođeno u čačanskom i milanovačkom porodilištu

0
Image by sherwood from Pixabay
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođeno je pet beba, četiri dečaka i jedna devojčica. U Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, na Pridvoričkom putu kod broja 58 i u Šebecima na putu prema Rakovi je došlo do kvarova na vodovodnoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode.
U Gornjem Milanovcu je je registrovan kvar na vodovodnoj mreži u Ulici Vuka Karadžića, koja će bez vode ostati od 8 do 12 sati.

Bioprognoza

Osobama sa srčanim oboljenjima i astmatičarima se savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Glavobolja i promenljivo raspoloženje su mogući kod meteoropata. U saobraćaju je neophodan povećan oprez.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 37 puta na terenu, od toga je jedna intervencija bila zbog saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede, a u ordinaciji su lekari pregledali 31 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 18 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Pljuskovi i lokalno obilnije padavine koje su najavljene i za danas, produžiće period sa otežanim uslovima vožnje koji donosi česte prekide i zastoje u saobraćaju. Povremena izlivanja pojedinih manjih reka i potoka u centralnim i planinskim krajevima Srbije, a zatim i njihovo povlačenje ostavlja taloge zemlje na kolovozu što predstavlja dodatnu opasnost od proklizavanja vozila.
U područjima koja su zahvaćena obilnim padavinama vozači bi trebalo da koriste glavne magistralne puteve ili naprave pauzu u vožnji na nekom bezbednom mestu.
U jeku je i građevinska sezona pa vozači često nailaze na putare koji pore redovinih obaveza poslednijh dana rade na otklanjanju novonastalih oštećenja ali i na čišćenju nanosa zemlje i odrona.
Danas će se izvoditi radovi na pranju tunela Brđani, na delu autoputu Preljina – Lajkovac. Radovi će se izvoditi do 19 časova, naizmenično u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci.
Na autoputu Preljina-Takovo u toku su radovi na uređenju zelene površine u razdelnom pojasu zbog čega se za saobraćaj zatvara preticajna traka, a saobraćaj se do 15 časova odvija slobodnim saobraćajnim trakama.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza za sada nema dužih zadržavanja i pored toga što je poslednjihj dana nešto pojačan saobraćaj ka Bugarskoj. Na teretnim termilanima zdržavnja su od 60 do 120 minuta.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR