Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu su rođene dve devojčice.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 20 pacijenata, a na terenu su intervenisali 39 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 30 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta.
Lekarima su se za pomoć najviše javljali pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom i astmatičari, a bilo je i onih sa respiratornim problemima.

Bioprognoza

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolja, promenljivo raspoloženje i pospanost. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, ali radovi na njihovom saniranju neće uslovljavati zatvaranja vode, saznajemo iz čačanskog Vodovoda. U Gornjem Milanovcu je zbog kvara na vodovodnoj mreži došlo do prekida u snabdevanju vodom u Cerskoj ulici i delu Ulice Dragiše Nikolić. Radovi će biti završeni do 12.00 sati, a zbog pucanja vodovodne cevi, Ulica kraljice Drage bez vode će biti do 13 časova.

Policijska uprava

Prethodnog dana na putevima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, kažu u Policijskoj upravi i dodaju da je za danas radarske kontrole planirane na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 22.00 časa, od 10.00 do 16.00 u Konjevićima, a od 16.00 do 21.00 u Mojsinju i Donjoj Gorevnici.

Stanje na putevima

Danas će biti nešto povoljnije vremenske prilike u odnosu na prethodne dane, ali će vozače u pojedinim delovima zemlje povremeno pratiti otežani uslovi vožnje zbog moguće kiše koja pored mokrih kolovoza donosi i česte odrone, a mogući su i manji nanosi zemlje što povećava klizavost puta i utiče na bezbednost za volanom. Na autoputevima, kao i na ostalim putevima prvog i drugog reda vozače očekuje dobra prohodnost sa izmenama na onim deonicama na kojima ima radova.
Izvode se radovi na redovnom održavanju deonice Ljig – Preljina, zbog kojih se od 08.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija usporeno. Na putu Lis – Arilje došlo je do oštećenja betonskog propusta pa je kolovoz sužen zbog čega se vozila naizmenično propuštaju, dok je za teretna vozila čija masa prelazi 7 tona zabranjen  saobraćaj. Zbog oštećenja mosta preko reke Trešnjice na putu Ljubovija – Rogačica, putnička vozila se naizmenično propuštaju, dok je zabranjen saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone. Aalternativna deonica je Valjevo – Debelo brdo – Rogačica.
Radova ima i na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, između Gornjeg Milanovca i mesta Zagrađe, pa se saobraćaj preusmerava na levu saobraćajnu traku u smeru koji vodi ka Gornjem Milanovcu.
U toku su radovi na pojačanom održavanju deonice Sjenica – Nova Varoš, u blizini mesta Aljinovići. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR