Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dečak i devojčica.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata ukupno 41 intervenciju, od toga je 14 pregleda obavljeno u ordinaciji a 27 na terenu, dok su milanovački lekari Hitne pomoći šest puta izlazili na teren, a u ordinaciji su pregledali 20 pacijenata.

Bioprognoza

Relativno povoljna bimeteorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

U Čačku jutros nema većih kvarova na vodovodnoj mreži, a u Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara 8 do 10 sati bez vode biti Takovska ulica.

Grejanje

Isporuka toplotne energije u Čačku je uredna, a kada spoljna temperatura bude prešla 15 stepeni, grejanje će biti isključeno. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici funkcioniše normalno.

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije, na putevima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 17 časova u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Vozače će i danas pratiti dobri uslovi za vožnju slični onim jučerašnjim. Očekuju ih suvi kolovozi, dobra prohodnost puteva, povremno pojačan vetar u košavskom području i slab intenzitet saobraćaja. Međutim, i pored povoljnih vremenskih prilika i dobrih uslova za vožnju, vozačima se preporučuje da ne kreću na put bez preke potrebe, a ukoliko se odluče da putuju, potrebno je da svoja putovanja planiraju u skladu sa svim donetim merama za vreme vanednog stanja. Kraj zimskog održavanja puteva i početak građevinske sezone usloviće povremeno veće prisustvo putara na pojedinim deonicam. I pored toga što je u saobraćaju manji broj vozila poštujte sva ograničenja u brzini kao i privremenu saobraćajnu signalizaciju.
Danas i sutra od 8 do 16 časova, izvodiće se radovi na čišćenju rigole i kanalete na deonici Takovo-Preljina, u oba smera. Za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka.
Zbog radova na asfaltiranju magistralnog puta Aljinovići – Sjenica koji su planirani za danas i sutra saobraćaj će od 7 do 17 časova biti obustavljen, a za vreme obustave saobraćaja vozila će se usmeratvati na obilazni put.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR