Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, tri devojčice i dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena je jedna devojčica.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je imala u toku prethodna 24 sata 76 intervencija, od kojih 26 u ordinaciji, a 50 na terenu. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 26 ambulantnih pregleda i četiri kućne posete, dok su ivanjički lekari u Hitnoj pomoći pregledali 50 pacijenata, a dva puta su izlazili na teren.

Bioprognoza

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Izvestan oprez se preporučuje u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u ulicama Gvozdena Paunovića, Stanislave Terzić i 659 u Kulinovcima, biće povremenih isključenja vode u toku dana. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih isključenja vode.

Policijska uprava

Prema podacima iz policijske uprave, u Čačku je u toku jučerašnjeg dana evidentirano pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno pet osoba od kojih su tri zadobile teške, a dve lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu i Lučanima se dogodila po jedna saobraćajna nezgoda u kojima niko od putnika nije povređen. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a do 14.00 u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja, a meteorolozi najavljuju temperature u plusu i vreme bez padavina što će vozačima omogućiti doboru prohodnost puteva. Na smanjenu vidljivost može uticati jutarnja magla po kotlinama i duž rečnik tokova, a česte temperaturne razlike dovode i do pojave odrona zemlje i kamena. Ovih dana najčešći su duž Ibarske, Drinske i Dunavske magistrale, a ima ih i pored Zapadne Morave. Treba biti oprezan i zbog mnogobrojnih radova koji se i dalje izvode.
Još danas je predviđena obustava saobraćaja od 9.00 do 12.00 i od 13.00 do 16.00 h na deonici Brus-Rrazbojna, a alternativni put je deonica Kruševac – Vitkovo. Naizmenično propuštanje vozila vozače očekuje na deonici Cerovac – Kragujevac, a usporen je saobraćaj i na mostu preko potoka Suva jaruga, na deonica Zagrađe – Gornji Milanovac gde je zbog radova zatvorena leva traka, a saobraćaj se odvija dvosmerno, srednjom i desnom saobraćajnom trakom.
Prema podacima iz Uprave granične policije nema dužih zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima, dok su za teretna na granici sa Mađarskom i Hrvatskom i zadržavanja dalje višesatna.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR