Претрага
[rstr_selector]

Šest dečaka obradovalo Čačak

Porodilište

beba-servis-80x80Mnogo će ovu sredu zapamtiti po jutrošnjih šest lepih i radosnih vesti. U porodilištu u Čačku u toku proteklog dana i noći rođeno je, verovali ili ne šest dečaka, dakle po jedan na svaka četiri sata.

Elektrosnabdevanje

eps malaPrema informaciji iz Elektrodistribucije Čačak od sinoć su bez struje stanovnici naselja Petnica zbog kvara u trafostanici. Najavljeno je da će elektrosnabdevanje biti normalizovano u toku prepodneva. U ivanjičkoj Elektrodistribuciji rade na otklanjanju manjih, kako kažu, svakodnevnih kvarova, dok su stanovnici Gornjeg Milanovca i Dragačeva strujom uredno snabdeveni.

Vodovod

voda-sevis-obrIz čačanskog „Vodovoda“ saopštili su ovoga jutra da je kod rezervoara u Šebecima došlo je do pucanja vodovodne cevi zbog čega je zatvorena voda. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih sati, a time će i snadbevanje vodom biti nornalizovano. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Prema informaciji iz komunalnog preduzeća u Gornjem Milanovcu do 12.00 sati bez vode će biti Obilićeva ulica i deo Kursuline od Ulice Boška Buhe do Karađorđeve ulice. Ostali delovi Moravičkog okruga vodom će danas biti uredno snabdeveni, saopšteno je iz komunalnih preduzeća i Ivanjici i Lučanima.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije u Moravičkom okrugu i ovog jutra je neometana kvarovima. Iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima saopšteno je da grejanje funkcioniše bez problema i da danas neće biti radova zbog kojih bi isporuka toplotne energije bila prekidana.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa obavili 17 pregleda u ordinaciji i još 40 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 24 ambulantna pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 44 puta od čega 6 puta na terenu, a tri pacijenta su prevezena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Naročita opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, neraspoloženja i bolova u kostima. Neophodan je dodatan oprez u saobraćaju.

Policijska uprava

policijaPrema podacima Policijske uprave Čačku u prethodna 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja do 12.00 sati u Mrčajevcima, od 12.00 do 16.00 časova u Lipnici, od 14.00 do 16 časova u Parmencu i na gradskim saobraćajnicama u Čačku i od 10.00 do 16.00 časova na području Ivanjice.

Поделите вести